Hunter Douglas zorgt voor prima akoestiek in de landschapskantoren van Agristo

Bij de bouw van het nieuwe kantoor van het wereldwijd actieve familiebedrijf Agristo koos het architectenbureau OYO er bewust voor om gebruik te maken van de HeartFelt® Baffles en het strekmetaal van Hunter Douglas. Het gebouw moest de kernwaarden van Agristo als duurzame, vooruitstrevende en familiegerichte organisatie weerspiegelen. Vandaar de keuze om een mensgericht kantoor te ontwerpen. Het moedigt aan om samen te komen door afdelingsgrenzen te negeren en mensen tussen de verschillende ruimtes te doen bewegen.

Esthetische keuzes hoeven geluidskwaliteit niet in de weg te staan 

Tijdens de ontwerpfase werd gekozen voor een betonnen zichtplafond met betonkernactivering. Op die manier konden de architecten door middel van esthetische keuzes een sterk verhaal naar voor brengen. Verder moest er aandacht worden besteed aan de akoestiek. In open landschapskantoren speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Tijdens de zoektocht naar het juiste materiaal om een goede akoestiek te garanderen, viel het oog op het HeartFelt® Baffles-plafond van Hunter Douglas.

Naast de akoestische meerwaarde van het plafond, lagen ook de tactiliteit en kleuren van de Baffles helemaal in lijn met het materialen- en kleurenpalet van Agristo. 

Jolien de Baets, architect bij OYO, was overtuigd: “Persoonlijk zag ik zoveel verschillende types baffles die steeds een jammere toevoeging aan de ruimte zouden zijn. De HeartFelt® Baffles van Hunter Douglas hebben dat niet. Het oogt industrieel, maar tegelijk ook huiselijk. Het is neutraal maar niet vlak door de textuur en tactiliteit. Daarnaast was de vlotte communicatie en goede samenwerking met Hunter Douglas tijdens de ontwerpfase ook een zeer fijne ervaring.”

 

Gebruiksvriendelijk

De Baffles dragen niet enkel bij tot de akoestiek en esthestiek. Ze zijn ook enorm gebruiksvriendelijk. Linda De Ridder, sales engineer bij Hunter Douglas vertelt daarover: “De HeartFelt® Baffles worden op de werf van vlakke plaat tot baffle gevouwen, wat zorgt voor een plaatsbesparing bij hun transport en opslag. De constructies zijn eenvoudig te plaatsen met behulp van clipsen, waardoor het gebruik van schroeven overbodig wordt. Daarbij zorgen hun diverse standaardbreedtes en -hoogtes en de keuze tussen vijf kleuren voor een uitgebreid gamma.”

 

Veelzijdige plafondoplossingen 

Naast de Heartfelt® Baffles werd er voor de aanleg van het verlaagd plafond  gekozen voor het strekmetaal van Hunter Douglas. Het industrieel uitzicht van het strekmetaal past bij het zichtbeton. Met het materiaal komt Hunter Douglas tegemoet aan de akoestische noden. De tegels uit strekmetaal zijn immers voorzien van een isolatiemat die voor een uitstekende akoestische performantie zorgt.  

Deel dit artikel:

Contacteer Hunter Douglas Belgium

Onze partners