Hybride warmtepomp van Remeha slimme oplossing voor renovatie in sociale woningbouw

Hybride systemen krijgen ook in de bouwsector steeds meer aandacht. Ze bieden het beste van twee werelden: verwarming en warmwatervoorziening. Met de nieuwe hybride warmtepomp Elga Ace biedt Remeha een slimme oplossing aan voor mensen die bewust omgaan met het klimaat en hun portemonnee. Deze compacte oplossing is een haalbare, betaalbare en realistische eerste stap op weg naar de verduurzaming van woningen. Daarnaast kan deze warmtepomp gecombineerd worden met alle merken van ketels en past ze bij elk type systeem in elke woning, zowel oud als nieuw.

De warmtepompsystemen van Remeha werken op basis van het principe lucht-water. Dit type haalt de basiswarmte uit de buitenlucht en geeft geproduceerde warmte af aan het water dat door het gesloten systeem van de radiatoren of vloerverwarming stroomt. Hierna verwarmt dit systeem de lucht in de binnenruimte, een lucht-water-lucht warmtepomp.

 

Geen brandstof

Klassieke verwarmingssystemen werken op basis van de verbranding van brandstof. Maar dit is bij warmtepompen helemaal niet het geval. Een warmtepomp verzamelt warmte uit de buitenlucht. Hierna vervoert ze de lucht via een koelvloeistof in een gesloten systemen. Bij lage temperaturen kan deze stof al het kookpunt bereiken een verdampen. Met behulp van een compressor wordt de ontstane damp samengedrukt waardoor de temperatuur stijgt. Via een condensor wordt de warme lucht vrijgegeven aan het water van de centrale verwarming.

Hierdoor kunnen gezinnen besparen op het gasverbruik. De Remeha Elga Ace reduceert namelijk het gasverbruik met gemiddeld 60 tot 70% en zorgt dus voor een grote bijdrage aan de CO2-reductie. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor wie elektriciteit over heeft en goedkoper wil verwarmen.

 

Eenvoudige installatie

De installatie van de Elga Ace warmtepompen wordt beperkt tot één dag. Ook Henri Favesan, installateur bij Remeha, vertelt meer over dit type warmtepomp.

“Het grote voordeel is echt wel dat je de Elga Ace kan aansluiten op eender welk type ketel. Voor de consument is het vooral voordelig dat je zelf kan instellen of je voor de economische of ecologische keuze gaat. Bovendien zorgt de Remeha Smart Start app ervoor dat je de installatie eenvoudig kan starten. Daarnaast stuurt de Elga Ace, als enige in de markt, de cv-ketel aan via het OpenTherm-protocol. Dit is de standaardtaal die nodig is om modulerende ketels en een thermostaat met elkaar te kunnen laten communiceren. Hierdoor zal de Elga Ace nooit meer warmte produceren dan nodig en hoort hij bij één van de best presterende en renderende installaties.”

De koppeling tussen de cv-ketel en de Elga Ace gebeurt via een open verdeler zodat er minder leiding nodig zijn en de installatie vlotter verloopt. Dankzij de Remeha Smart Start app wordt de vakman stap voor stap begeleidt tijdens het inbedrijfstellingsproces. De ingestelde keuzeprogramma’s zorgen voor een snellere ingebruikname en een installatie die eenvoudig af te stemmen is op de voorkeuren van de gebruiken.

 

Eigen besturingsplatform eSmart Inside

Remeha rustte de Elga Ace uit met hun eigen besturingsplatform eSmart Inside, wat ook gebruikt wordt in alle andere Ace toestellen zoals de cv-ketels Tzerra Ace en Calenta Ace. Het ICT-platform zorgt voor communicatie- en automatiseringsmogelijkheden via de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps. Hierdoor zijn de ketels nog beter voorbereid op koppelingen met duurzame technieken. De installateur heeft hierdoor te maken met een efficiënte werkwijze en een plug & play installatie.

Bron: Remeha

Deel dit artikel:

Onze partners