Inbouwscreens ZIPX®ZERO: balans tussen zonlicht en bescherming

Zorginstellingen staan dagelijks voor de uitdaging om een comfortabele en gezonde omgeving te creëren voor patiënten, bewoners en personeel. Zonwering speelt hierbij een cruciale rol vooral in faciliteiten zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra en serviceflats. Goede zonwering helpt niet alleen bij het reguleren van de temperatuur en licht, maar verbetert ook de luchtkwaliteit, wat essentieel is voor het welzijn en herstel van patiënten. De onzichtbare inbouwscreens ZIPX®ZERO van Wilms kunnen niet alleen het leefcomfort van zorginstellingen verbeteren, maar ook een omgeving creëren die bijdraagt aan het welzijn en herstel van patiënten en bewoners.

Natuurlijk zonlicht staat bekend om zijn positieve effecten op lichaam en geest. In zorginstellingen is het echter cruciaal om een balans te vinden tussen voldoende zonlicht en bescherming tegen uv-straling en oververhitting. Dit evenwicht is letterlijk en figuurlijk van levensbelang voor patiënten en bewoners waarbij temperatuurregeling, lichtmanagement en luchtkwaliteit allemaal bijdragen aan een gezond slaap-waakritme, positieve stemming en essentiële biologische processen.

Geavanceerde zonwering voor optimale gezondheid

Geavanceerde zonweringssystemen spelen een sleutelrol in het optimaliseren van deze gezondheidsfactoren. Door effectieve lichtregulering met slim geïntegreerde screens, kunnen zorginstellingen zorgen voor een omgeving die niet alleen de stemming verbetert, maar ook het herstelproces versnelt. Dit helpt verder om oververhitting en verblinding te verminderen, waardoor zowel patiënten als personeel comfortabeler zijn.

Screens die automatisch bediend kunnen worden vanuit bed bieden extra gemak tijdens dagelijkse activiteiten zoals eten, rusten of lezen. Dit niveau van automatisering garandeert comfort voor de gebruiker en draagt bij aan een betere werkomgeving voor het zorgpersoneel.

Onzichtbaar in de spouwmuur

ZIPX®ZERO, gelanceerd in 2012, biedt een oplossing in zonwering door zijn volledige integratie in de spouwmuur, waardoor het systeem onzichtbaar is en geen invloed heeft op de energieprestaties van het gebouw. Deze windvaste en verticale inbouwscreen maakt gebruik van geavanceerde technologie, inclusief een doek met aangelaste rits en een kunststof geleidingssysteem met rubberen EPDM-strookjes om wind op te vangen en insecten buiten te houden.

Energie-efficiëntie en comfort

Wilms bracht ZIPX®ZERO speciaal op de markt voor toepassing in passief- en lage-energiewoningen, waarmee het een aanzienlijke bijdrage levert aan energiebesparing en het voorkomen van oververhitting. Dankzij de geavanceerde eigenschappen, zoals het automatisch oplichten bij beweging en meldingen bij potentiële valrisico's, helpt ZIPX®ZERO inbouwscreens niet alleen energie te besparen, maar verbetert het ook het comfort en de veiligheid in de woning.

Duurzaam ontwerp en gebruiksgemak

ZIPX®ZERO biedt naast zijn energiebesparende functies ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. De onzichtbare integratie en mogelijkheid om de geleiders in elke RAL-kleur te lakken zorgen ervoor dat deze screens esthetisch aantrekkelijk zijn en naadloos opgaan in elk architecturaal ontwerp. De duurzame materialen zorgen ervoor dat het systeem weinig onderhoud vergt, terwijl het toch een hoge functionaliteit behoudt.

Bron: Wilms
Deel dit artikel:
Onze partners