Industrieel vormgever Julien Renault uitgeroepen tot Designer van het Jaar 2023

Julien Renault, oprichter van Julien Renault Objects, mag zich vanaf nu Designer van het Jaar 2023 noemen. Julien Renault Objects is een multidisciplinaire ontwerpstudio gevestigd in Brussel. Het bureau wordt geprezen om zijn uitgepuurde vormentaal, verfijnde producten en internationale samenwerkingen. De prijs wordt voor de 18e keer uitgereikt aan een Belgische designer die zich het voorbije jaar door de jury heeft laten opmerken. In tegenstelling tot de vorige edities, lag dit jaar het accent op industrieel ontwerp.

Julien Renault studeerde industrieel ontwerp aan de ESAD Design & Art School in Reims en ECAL in Zwitserland. Daar leerde hij zichzelf werken met een combinatie van objectieve en rationele methoden met artistieke en persoonlijke vrijheid. Je kunt zijn stijl herkennen aan zijn waardering voor basiselementen, natuurlijke kleuren, fundamentele materialen en pretentieloze settings. Hij zoekt altijd naar een samenhang tussen de schoonheid van details en het geheel. Julien woont momenteel in Brussel, waar hij ontwerpen maakt voor internationale merken. Zo ontwierp hij voor HAY de Pastis Table en Chair series.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Julien Renault? Op vrijdag 6 oktober nodigt MAD Brussels de designer van het jaar uit tijdens een inspirerende lunch & talk. De "Creatieve Lunch" van MAD Brussels is bedoeld om creatieve geesten uit de mode- en designindustrie en hun carrière te presenteren, gaande van hun professionele ervaring tot inspirerende tips voor jonge creatievelingen. Doe mee aan een inspirerende lunch bij MAD Brussels met de ontwerper van het jaar Julien Renault. Inschrijven voor de creative lunch kun je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners