Industriële look verovert de badkamer

Eerder dit jaar vroeg het designmerk Axor aan het Zweedse trio Front een prototypecollectie te ontwikkelen waarin ze hun WaterDream tonen. Vandaag ontdek je hun collectie met industriƫle knipoog voor de douche die vanaf begin 2014 beschikbaar is in Belgiƫ. De nieuwe douchecollectie van Axor, ontworpen door Front, laat je toe de weg die water aflegt tot in de badkamer in zijn oorspronkelijkste vorm te volgen.
Eerder dit jaar vroeg het designmerk Axor aan het Zweedse trio Front een prototypecollectie te ontwikkelen waarin ze hun WaterDream tonen. Vandaag ontdek je hun collectie met industriële knipoog voor de douche die vanaf begin 2014 beschikbaar is in België. De nieuwe douchecollectie van Axor, ontworpen door Front, laat je toe de weg die water aflegt tot in de badkamer in zijn oorspronkelijkste vorm te volgen.
“We vinden het belangrijk om bewustwording te creëren rond het meest archetypische element van de badkamer, namelijk de installatie zelf,” zeggen de ontwerpers van Front. "Daarom hebben we de basiscomponenten om water naar ons te brengen, namelijk de leidingen, ventielen, koppelingen en trechters, naar de voorgrond gebracht."

Zo lijkt de hoofddouche op een elegante omgekeerde trechter, een vorm die in de handdouche terugkomt. Ook de slanke koperen leidingen, die normaal gezien in de muur zitten, vertalen zich in het design, dat geribbelde koppelingsstukken meekreeg. De bedieningsgrepen zijn dan weer gestileerde ventielen.
Logica

“Wanneer je een douche gebruikt die de jouwe niet is, in het buitenland bijvoorbeeld, kun je plotseling letterlijk een koude douche krijgen. Dat soort situaties wilden we vermijden. Ons ontwerp hebben we daarom zo eenvoudig mogelijk gehouden. Je moet intuïtief aan de juiste knoppen kunnen draaien.” Geen ingewikkelde elektronische bedieningspanelen dus. Zo zit op de Showerpipe de bediening voor de hoofddouche op de waterpijp van de hoofddouche, en die voor de handdouche boven het verbindingselement van de handdouche. Geen vergissing mogelijk.
Stralen wisselen kan via de Selectknop in het midden van de hoofddouche. Er is keuze tussen Rain (17 liter per minuut) of RainAir (16 liter per minuut). De hoofddouche is in de hoogte aanpasbaar over 300 mm en ook zwenkbaar. Ergonomisch thermostaatgebruik dankzij ribbels, Intuïtief gebruik door logische plaatsing bedieningsgrepen. Temperatuur is makkelijk en accuraat in te stellen. De handdouche verbruikt 9 liter per minuut.

</C>

Deel dit artikel:

Onze partners