Innovatieawards voor infrastructuuroplossingen

De innovatieaward van de Confederatie Bouw ging dit jaar naar Van Laere uit Zwijndrecht voor een alternatieve techniek voor de aanleg van kaaimuren. Ook de andere genomineerde, Strukton Rail, is actief in de infrastructuurwerken, meer bepaald in de aanleg van rails.

De innovatieaward van de Confederatie Bouw ging dit jaar naar Van Laere uit Zwijndrecht voor een alternatieve techniek voor de aanleg van kaaimuren. Ook de andere genomineerde, Strukton Rail, is actief in de infrastructuurwerken, meer bepaald in de aanleg van rails.

Met de Innovatieaward wordt het bedrijf met het meest innoverende product in de bouwsector van het afgelopen jaar beloond.  De Innovatie Award wordt door de Confederatie Bouw uitgereikt. De Confederatie Bouw wil met deze Innovatieprijs de nadruk leggen op het belang van innovatie voor de toekomst van de bouwsector. Een jury bestaande uit leden van de Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technische Centrum van het Bouwbedrijf (WTCB) bepaalt hierbij de winnaar.Dit jaar ging de prijs naar Van Laere Algemene Aannemingen uit Zwijndrecht die een alternatieve techniek voor de aanleg van kaaimuren heeft ontwikkeld die onlangs werd aangewend op een werf in de haven van Antwerpen. Deze techniek versnelt het bouwproces en maakt werken in ideale omstandigheden mogelijk: voldoende werkruimte, in het droge en met hogere veiligheid voor de arbeiders. 

De andere genomineerde was Strukton Rail Merelbeke, een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in spoorwegenwerken. Dit bedrijf heeft software ontwikkeld om haar procedures voor het plaatsen van de rails te verbeteren. De software heeft onder meer al zijn troeven bewezen bij de werken aan de hogesnelheidstrein Antwerpen-Nederland.

Keien van Bouwkroniek  

Bouwkroniek kent de “Keien” toe aan deze Belgische bouwbedrijven die de afgelopen vijf jaar de  grootste groei hebben gekend. De Belgische bouwbedrijven worden voor deze onderscheiding verdeeld in twee categorieën. In de categorie “algemene bouwbedrijven en afwerkingsbedrijven” wint dit jaar Cop & Portier (Les Awirs, Flémalle) en in de categorie van ondernemingen die actief zijn in grondverzet en wegen- en waterbouw, gaat de prijs naar Stadsbader (Harelbeke).

Communication Awards en Golden Turtles

Het bedrijf Cosentino werd beloond met een Communication Award voor de Meest efficiënte beurscommunicatie in de categorie exposanten met een stand kleiner dan 70m². In de categorie exposanten met een stand groter dan 70m² ging deze prijs naar Alke.

De prijs voor de Beste Productpresentatie werd uitgereikt aan HDD Design (Paleis 3 - 320) in de categorie exposanten met een stand kleiner dan 70m². Infobeton.be (Paleis 5 - 405) ontving deze prijs in de categorie exposanten met een stand groter dan 70m².
Ten slotte werd er ook een Coup de Cœur weggegeven aan deze exposant die de jury op slag heeft weten te betoveren, de stand met het sterkste “wauw-effect” met andere woorden. Deze prijs ging naar het bedrijf Santana International.

De Golden Turtles

De Golden Turtle voor het bedrijf dat het meeste traffic aan professionelen genereerde ging naar BNP Paribas-Fortis (Paleis 8 - 326). Het bedrijf Electrabel (Paleis 12 - 213) kreeg een Golden Turtle voor het uitnodigen van de meeste kandidaat- (ver-)bouwers.

 

Deel dit artikel:
Onze partners