Innovatieve vloer op basis van houtpoedertechnologie

De Latijnse vertaling van Lindura is mooi duurzaam hout, wat een perfecte definitie is van de nieuwe generatie houten vloeren die in 2014 voor het eerst op de Belgische markt kwamen. Lindura is een combinatie van het extreem duurzame houtpoeder zoals gebruikt bij Nadura, maar in dit geval gecombineerd met een echte houten toplaag.

Het houtpoeder en de echte houten toplaag worden onder hoge druk en hitte met de hdf kern versmolten. Gedurende dit unieke productieproces dringt het vloeibaar geworden houtpoeder in iedere houtporie van de toplaag en hdf kern wat tot een volledige verzegelde vloer leidt, wat ervoor zorgt dat vuil de poriën niet meer kan binnendringen.

 

Natuurlijke look

De vloer wordt ten slotte met een natuurolie afgewerkt voor een natuurlijke look. Het eindresultaat is een onderhoudsvriendelijke houten vloer met knoesten en barsten in een aantrekkelijke vintage look.

Het MasterclicPlus falldown systeem op de korte zijde en het gekende Uniclic systeem op de lange zijde maken deze vloer uitermate eenvoudig te installeren.

In vergelijking met het klassieke parket is Lindura extreem duurzaam dankzij de versterkende eigenschappen van het houtpoeder. Daar waar in het verleden zachte houtsoorten zoals den en lariks extreem gevoelig waren voor putjes door vallende objecten, kan Lindura de specifieke eigenschappen van zacht hout veranderen in hard hout dankzij de versterkende werking van het houtpoeder .

Lindura houten vloeren zijn beschikbaar in 2 verschillende breedtes en lengtes: 27cm x 220cm en 32cm x 260cm. Met een totale dikte van 11mm is Lindura perfect geschikt voor renovaties maar ook voor grote projecten dankzij de duurzaamheid en de snelle installatie.

 

Prijsvoordeel

Ten slotte ligt het grote voordeel van Lindura in de prijs voor de eindconsument. Lindura is ongeveer 50% goedkoper in vergelijking met traditioneel parket in dezelfde afmetingen  zonder hiervoor echter aan kwaliteit te hoeven inboeten. Lindura is verkrijgbaar vanaf 50€/m² incl. BTW.

Bron: MeisterWerke Schulte

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage