Innoverende overdekkingen van Abrisud voor trendy tuinplezier

Dat het weer in onze lage landen onstabiel is, is een understatement. Om volop van je tuin én zwembad te kunnen genieten, biedt Abrisud twee innovatieve en elegante oplossingen: de panoramische overdekking en de overdekking Tech-Style.

Dat het weer in onze lage landen onstabiel is, is een understatement. Om volop van je tuin én zwembad te kunnen genieten, biedt Abrisud twee innovatieve en elegante oplossingen: de panoramische overdekking en de overdekking Tech-Style. De Europese marktleider in zwembadoverdekkingen heeft het grootste assortiment op de markt en levert maatwerk voor alle soorten zwem- en bubbelbaden. Dankzij zijn ambitieuze R&D-beleid kan Abrisud voortdurend innoveren. De nieuwe textiellijn Tech-Style is daar een mooi bewijs van.


Kleur in de tuin met kardinaalrode overdeking Tech-Style

Begin 2011 tekende Abrisud voor een revolutie in zwembaddesign met de eerste overdekking in textiel, Tech-Style, als alternatief voor het traditionele polycarbonaat. De zwembadoverdekking Tech-Style werd in Frankrijk geselecteerd door de ‘Observeur du design 2011’, een initiatief van APCI, het Franse agentschap voor de promotie van industrieel design, dat jaarlijks een internationale designprijs uitreikt aan de beste ontwerpen uit alle mogelijke sectoren. Voortbouwend op zijn bestaande gamma, ontwikkelde Abrisud nu voor de tuin een kardinaalrode variant op de platinagrijze uitvoering.

Tech-Style zwembadoverdekking van Abrisud


Met de Tech-Style-overdekking wil Abrisud bewijzen dat zwembadoverdekkingen ook een opvallend decoratief element in de tuin kunnen zijn. Met zijn kardinaalrode kleur harmonieert de Tech-Style met de tuindecoratie en geeft het zwembad een extra cachet. Het gepatenteerde textiel werd speciaal ontwikkeld voor zwembaden. Het materiaal wordt ook gebruikt door het leger en voor vele industriële toepassingen. Het doek met microperforaties is bestand tegen chloor, algen, uv-stralen en vlekken, zodat een lange levensduur gegarandeerd is.


Tech-Style zwembadoverdekking van Abrisud


De Tech-Style-overdekking bestaat in twee uitvoeringen. De uitvoering Thermo-Protect heeft dubbele mazen om het zwembad een beschermende cocon te bieden. Het textiel is ook waterafstotend, waardoor het regenwater van de wanden afloopt. Zo kan het de pH-waarde niet verstoren of eventuele waterbehandelingsproducten oplossen. De uitvoering Thermo-Regul ademt meer en is luchtdoorlatend. Condensatie en warmte blijven in evenwicht en het zwembad is beschermd tegen invloeden van buitenaf. De lucht kan vrij circuleren door de wanden van de overdekking. Net als het hele Abrisud-assortiment wordt de nieuwe collectie Tech-Style op maat gemaakt.

Geniet hele jaar van tuin met panoramische overdekking

Tot vandaag beperkte Abrisud zich tot zwembaden, maar nu lanceert het merk een innovatie in een totaal andere categorie: panoramische overdekkingen die het tuinsalon of jacuzzi een extra dimensie kunnen geven. Voor de vormgeving liet Abrisud zich inspireren door de natuur. De structuur is rond en bestaat uit brede modules en spiraalvormige, uitschuifbare delen. Deze nieuwe overdekking doet denken aan de vorm van een schelp, een nautilus. Zijn transparante vormgeving, afwerking ‘kristal’, schuift even vlot open als dicht: om te genieten van de zon of je net te beschutten tegen een fris briesje of een bui… De panoramische overdekking kan ook dienst doen als miniveranda en wie houdt van wellness en relaxatie, kan onder de panoramische overdekking ook een buiten-jacuzzi kwijt. Op die manier is dit Abrisud product een oplossing om 365 dagen per jaar van de tuin te genieten, weer of geen weer.


Panoramische overdekking van Abrisud


De belangrijkste troef van deze overdekking is de modulaire constructie, die bestaat uit verschillende glijdende elementen die onafhankelijk van elkaar bewegen. De overdekking draait 300° en de opening kan zich om het even waar bevinden. Zo kan ze net als een zonnebloem meedraaien met de zon, en haal je het beste uit elk seizoen.


Panoramische overdekking van Abrisud


De panoramische overdekking, met een binnendiameter van 3,26 tot 6,60 men een hoogte van 2,20 m, bestaat uit een bovenstructuur in aluminium en 2, 3 of 6 draaiende elementen: het dak in alveolair polycarbonaat van 8 mm, glijdende elementen in ‘kristal’ polymetacrylaat (4 mm) en de bekleding met anti-uv-behandeling.


Groene zwembadoverdekkingen

Met een zwembadoverdekking kan je volop genieten van je zwembad, mét respect voor het milieu. Overdekkingen bieden immers op verschillende vlakken een groen voordeel. Ten eerste kan men de gemotoriseerde overdekking op zonne-energie laten werken i.p.v. op elektriciteit: dankzij een zonnepaneel werken de gemotoriseerde overdekkingen van Abrisud volledig autonoom. Dit zorgt niet alleen voor besparingen, maar betekent ook dat er geen graafwerken moeten uitgevoerd worden om de aandrijving te verbinden met het elektriciteitsnet. Daarnaast zorgt de overdekking zorgt ervoor dat het zwembadwater opwarmt door de zon en houdt die warmte ook vast, wat overal ter wereld resulteert in een winst van 6 tot 8 graden. Voorts beperkt een overdekking verdamping, een fenomeen waaraan ieder zwembad onderhevig is, doordat de verdampte watermoleculen weer in het zwembad vallen dankzij de gepatenteerde condensatiegids van Abrisud. Een exclusiviteit die je waterverbruik binnen de perken houdt en putranden beschermt. Een vierde groen voordeel is dat de overdekking het zwembad beschut tegen vervuiling, zoals bladeren, pollen, insecten en ongedierte, met als gevolg dat er minder producten nodig  zijn en het zwembad minder onderhoud vraagt. Omdat de overdekking de verdamping beperkt, veranderen de watersamenstelling en de pH-waarde bovendien niet. Water of chemische producten toevoegen is niet nodig.


Panoramische overdekking van Abrisud

Veilig genieten

Een zwembad staat synoniem voor rust en ontspanning, maar het vraagt ook aandacht, zeker met kinderen in de buurt. Hoewel ons land nog geen wettelijke bepalingen heeft over de beveiliging van privézwembaden, kan men er toch best rekening mee houden. Met een overdekking van Abrisud kan men de toegang tot het zwembad volledig onder controle houden. De producten beantwoorden aan de veiligheidsnormen van de Franse wet (wet 2003-09 van 3 januari 2003), bij gebrek aan Belgische regelgeving. Geen enkel systeem kan uiteraard het waakzame oog van een volwassene vervangen, maar als de Abrisud dicht is en de veiligheidselementen vergrendeld zijn, dan kan niemand bij het zwembad. De toegangsopening van de overdekking is uitgerust met een dubbel vergrendelingsmechanisme dat bestand is tegen een gewicht van 45 kg per m². Geen enkel onderdeel kan worden ingeslikt en de randen, schroeven en klinknagels hebben geen scherpe randen. Kinderen kunnen dus zonder enig gevaar spelen aan het zwembad.


Panoramische overdekking van Abrisud


 

 

Deel dit artikel:
Onze partners