Inschrijvingen open voor Holcim Awards 2023

Architecten en bouwprofessionals van over de hele wereld kunnen nog tot 30 maart projecten indienen voor de Holcim Awards 2023. Met die prijzen bekroont de gelijknamige Stichting architectuurprojecten die toonaangevend zijn in het promoten van een duurzame gebouwde omgeving. Onafhankelijke juryleden zullen de ingediende projecten beoordelen op basis van de duurzaamheidsdoelstellingen die volgens de Holcim Foundation levensnoodzakelijke verandering stimuleren. In de jury voor de beoordeling van de Europese projecten zetelen dit jaar o.a. de Indiase architecte Anupama Kundoo en Kjetil Trædal Thorsen van het Noorse architectenbureau Snøhetta.

Met de architectuurwedstrijd wil Holcim Foundation het bewustzijn vergroten om systematische veranderingen in de bouwsector te versnellen en zo te zorgen voor een toekomstige gebouwde omgeving waarin zowel mens als planeet kunnen gedijen. De Stichting is van mening dat de industrie een paar versnellingen hoger moet schakelen om sneller vooruitgang te boeken bij kwesties als klimaatverandering, de wereldwijde huisvestingscrisis en het herstel van ecosystemen. "Dit is je kans als architect, ingenieur of stendbouwkundige om erkend te worden als leider in duurzaam ontwerpen en bouwen, en om anderen te inspireren om in je voetsporen te treden", aldus de Holcim Foundation.

De Holcim Awards bestaan ​​al twee decennia. Enkele eerdere winnaars van de prijs zijn architecten Diébédo Francis Kéré, Alejandro Aravena en Wang Shu. In 2015 ontving het Belgische architectenbureau TETRA architecten een “Acknowledgement prize” voor hun Bouwmaterialendorp in de Brusselse haven. Datzelfde jaar ontving ook het Brusselse bureau BC architects and studies een Holcim Award voor hun ontwerp van de Kamer van Koophandel in Addis Adeba.

De Holcim Awards 2023 staan open voor inzendingen tot 30 maart 2023 en de winnaars worden persoonlijk bekendgemaakt tijdens een evenement op 18 november 2023 op de 18e Internationale Architectuurbiënnale van Venetië. Projecten indienen doe je via www.holcimawards.org. Deelnemen is gratis. De inhoud van de inzending moet een samenvatting van het project bevatten, details over de auteur/het team van het project, afbeeldingen en informatie over de duurzaamheidsgegevens die het meest relevant zijn voor het project. Het aantal inzendingen dat een individu of team mag indienen is niet gelimiteerd.

Bron: Dezeen
Deel dit artikel:

Onze partners