Inspirerende tuinhuisjes en poolhouses – Lens Ass

In Asse onderwierp Lens Ass een bestaande woning aan een grondige opsmukoperatie en voor het poolhouse trok hij de gevolgde lijn consequent door. Een halfdoorzichtige glazen wand gecombineerd met indirecte verlichting zorgt vooral 's avonds voor een sfeervol lichtspektakel.

In Asse onderwierp Lens Ass een bestaande woning aan een grondige opsmukoperatie en voor het poolhouse trok hij de gevolgde lijn consequent door. Een halfdoorzichtige glazen wand gecombineerd met indirecte verlichting zorgt vooral 's avonds voor een sfeervol lichtspektakel.

    

 

Dit poolhouse kadert in een algehele renovatie van een bestaande woning in Asse. Een prachtige locatie en dito tuin met uitzicht op de Brusselse skyline. Het huis kon een grondige opsmukoperatie wel gebruiken en ook de tuin werd aangepakt. Dankzij grote structurele raampartijen kunnen de bewoners nu optimaal genieten van het uitzicht op hun tuin en de wijde omgeving. Om de eenheid van deze ingrepen niet te verstoren, kreeg glas ook een hoofdrol toegemeten voor het poolhouse. Vandaar de keuze om het poolhouse af te schermen met een doorlopende glazen wand met een halfdoorzichtige beglazing, gecombineerd met indirecte verlichting. ’s Avonds creëren de schaduwen van de douchende kinderen of andere voorbijgangers een sfeervol lichtspektakel.

    

 

Hebt u zelf ook een origineel tuinhuis of poolhouse ontworpen? Laat het ons weten op info@architectura.be
Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met het Lifestyle magazine MaxLife.

Foto''s: Philippe Van Gelooven



Deel dit artikel:

Onze partners