Installateur plafonds scholencomplex met internaat kiest voor Rockfon Blanka

Scholencomplex Panhoven in Peer bestaat uit lagere school de mAgneet, middelbare school het Agnetencollege, internaat Agnetendal en een sporthal. Het project van bijna 17.000 vierkante meter kadert in het programma Scholen van Morgen.  Het Nederlandse architectenbureau Bekkering-Adams stond in voor het ontwerp. Hoofdaannemer was Strabag. De systeemplafonds werden gemonteerd door Muller Afbouwgroep. Die koos voor de afwerking van het plafond voor Blanka-plafondplaten van Rockfon.

In een klaslokaal is comfortabel licht van groot belang, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen. De Blanka-panelen van Rockfon hebben een uiterst mat en zeer wit oppervlak. Het plafond draagt daardoor bij tot een optimale lichtreflectie en hoge lichtdiffusie. Het comfort in de klaslokalen gaat omhoog terwijl de energiefactuur daalt. De behoefte aan kunstlicht wordt immers tot een minimum beperkt.

 

Makkelijke montage

Rockfon Blanka is snel te installeren omdat er geen oppervlaktestructuur is en er dus geen verplichte legrichting moet gerespecteerd worden. Tijdens het plaatsen wordt het stof ook tot een minimum beperkt doordat de platen behandeld zijn met een antistatische coating. MullerBelgië, de installateur van de plafondpanelen in scholencomplex Panhoven, is dan ook vol lof over het product.

 

Kwaliteit

“Oorspronkelijk waren er andere plafondpanelen voorzien. Maar dat waren hardminerale panelen”, zegt Jef Ponsen van MullerBelgië.  “De Blanka van Rockfon daarentegen is een zachtminerale tegel. Dit soort panelen plaatsen we het liefst omdat ze kwalitatief zeer hoogstaand zijn en ook omdat ze tijdens de plaatsing minder snel beschadigd geraken. Daarnaast hebben ze uitstekende brandeigenschappen en waren ze ook voorzien van de nodige brandattesten.”

 

Technische ondersteuning

Doordat het systeemplafond maar zeven centimeter naar beneden mocht komen, waren er technische aanpassingen nodig. “Hierin heeft Rockfon ons uitstekend bijgestaan. Dankzij hun technische ondersteuning hebben we aan deze specifieke vraag kunnen voldoen”, zegt Jef Ponsen.

“Het is overigens niet de eerste keer dat we met producten van Rockfon werken. Ongeveer 90 procent van de plafonds die we plaatsen zijn van Rockfon. Het is wel de eerste keer dat we met Blanka werken en dat is zeker voor herhaling vatbaar”, besluit Ponsen.

Deel dit artikel:
Onze partners