Intersan speelt met verstelbare drink- en wasfonteinen in op noden van scholen

In scholen worden meer en meer drinkfonteinen geplaatst, en Intersan speelt hierop in via enkele specifieke oplossingen voor scholen. Ook de productreeks Sanispray-wasfonteinen biedt tal van opties om de wasfonteinen aan te passen aan de schoolkinderen. Zo heeft men de keuze uit verschillende bedieningsmogelijkheden en wastafelhoogtes.
In scholen worden meer en meer drinkfonteinen geplaatst, en Intersan speelt hierop in via enkele specifieke oplossingen voor scholen. Ook de productreeks Sanispray wasfonteinen biedt tal van opties om de wasfonteinen aan te passen aan de schoolkinderen. Zo heeft men de keuze uit verschillende bedieningsmogelijkheden en wastafelhoogtes (standaard, verlaagde voet en verhoogde voet).


Intersan drinkfonteinen

Intersan biedt drinkfonteinen aan in de vorm van wandmodellen en staande modellen (met of zonder koeling), gericht op functionaliteit en ergonomie. De drinkfonteinen zijn naadloos diepgetrokken, waardoor ophoping van vuil en bacteriën uitgesloten zijn. De bubbler en de sifon zijn standaard meegeleverd met de drinkfonteinen. Deze zijn gemakkelijk in onderhoud en bovendien vandaalbestendig. Het staande model met koeling heeft een voorraad tank van 6 liter en een regelbare thermostaat met 7 posities.

Intersan Sanispray wasfonteinen

De Intersan Sanispray is een uit RVS type AISI 304 gemaakte wasfontein, bestaande uit een voorgemonteerde voet, een schaal, verdeelkolom en optionele zeepverdeler. De schaal is in één stuk diepgetrokken en afgewerkt tot een glanzend glad oppervlak waardoor ze geschikt is voor uiterst hygiënische toepassingen. De parabolische vorm van de schaal met centrale waterafvoer vermijdt bovendien stilstaand vervuild water. De voet van de Sanispray is vanaf vandaag beschikbaar in vier verschillende kleuren: geel, blauw, groen of rood.

Sanispray® wasfonteinen zijn niet alleen functioneel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar bieden tevens belangrijke water- en energiebesparingen. Verschillende modellen en combinaties zijn mogelijk voor een optimale benutting van de ruimte en om aan de specifieke behoeften van de wasplaats een oplossing te bieden.


    Sanispray wasfonteinen: op de juiste hoogte

Afhankelijk van de leeftijd van de schoolkinderen kan men kiezen voor verschillende wastafelhoogtes. Voor lagere schoolkinderen van 6 tot 9 jaar zou een wastafel maximaal 71 cm hoog mogen zijn. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar geldt een ideale hoogte tussen 71 en 79 cm. In middelbare scholen zou de hoogte van de wastafel maximum 79 tot 86 cm mogen zijn. 

De fontein op kinderhoogte (650 - 680 mm) is ideaal te combineren met een elektronische sensorsturing: water loopt zodra de handen onder de uitloopbek gedetecteerd worden en stopt automatisch bij het verlaten van het toestel. Zelfs de eenvoudige uitvoering met zelfsluitende tapkranen is ook voor de kleintjes gebruiksvriendelijk en waterbesparend. Kranen kunnen na gebruik niet blijven lopen.

Diverse bedieningsmogelijkheden

De traditionele Sanispray wordt bediend d.m.v. ½” traditionele koudwaterkranen, zelfsluitende kranen, mengkranen, drukknoppen of door een voetring. Er is de keuze uit collectieve en individuele bedieningssystemen.

Voor collectieve bedieningssystemen worden de wasfonteinen uitgerust met een film-sproeikop of met individuele sproeibekjes met voetbediening. De sproeiring of alle sproeibekjes samen lopen zolang de collectieve voetbediening ingedrukt blijft. Deze wasfontein biedt een oplossing voor de uitrusting van collectieve wasgelegenheden met hoge bezettingsgraad. 

Individuele bedieningssystemen bieden iedere gebruiker een eigen tappunt dat hij zelf bedient. Er is de keuze uit bediening met verdeelkop met enkelvoudige kranen (klassiek of zelfsluitend), hartmengkranen, verdeelkop met drukknopsystemen, individuele voetbediening of verdeelkop met Piëzo aanraaktoetsen. Deze wasfonteinen zijn uitermate geschikt voor wasplaatsen met zeer afwisselende bezetting en bieden in die gevallen de meest economische oplossing.

De elektronische Sanispray wordt gestuurd door een passief detectiesysteem dat reageert op de menselijke warmte van de handen van de gebruiker van zodra die binnen het detectieveld van de wasfontein komen. Dankzij deze handenvrije bediening komt de gebruiker niet meer in contact met het sanitair systeem waardoor gevaar op besmetting en verspreiding van kiemen vermeden wordt.

De handvrije bediening van de Sanispray is gebaseerd op passieve detectie: het INTERSANsysteem zendt geen stralen uit maar wacht af in rusttoestand tot een gebruiker gedetecteerd wordt. De sensor reageert enkel op de temperatuur van de handen binnen zijn driedimensioneel gevoeligheidsgebied om een elektromagnetische klep te activeren. Het ongewenst in werking treden door uitwendige invloeden zoals lichtbronnen, geluid, vreemde voorwerpen of voorbijgangers, is bijgevolg uitgesloten. De watercyclus wordt gecontroleerd door een centrale microprocessor. Deze zorgt voor het openen en sluiten van de afzonderlijke elektromagnetische kleppen volgens de signalen van de sensoren die de stralingswarmte van de handen detecteren.

De Piëzo-uitvoering heeft een verdeelkop uitgerust met aanraaktoetsen gecombineerd met magneetventielen met batterijvoeding. De looptijden zijn programmeerbaar.


Installatie

Voor een snelle en flexibele installatie zijn alle Sanispray wasfonteinen standaard voorzien van roestvrije toevoerslangen en stopkranen met filters. De voormontage van alle elektronische componenten zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie.


Nieuwe generatie wastroggen

Naast wasfonteinen heeft Intersan ook een gamma wastroggen. Het gaat over Full Service Troggen waarbij de spatwand, kranenbalk, leidingen en kranen meegeleverd worden. Doordat de leidingen en kranen voorgemonteerd zijn (Plug & Play!), is het faalrisico van het leidingwerk nihil. Voor deze multi-functionele wastroggen zijn naast de standaardafmetingen diverse opties en kranen verkrijgbaar op maat. 


Deel dit artikel:

Onze partners