IPEE Buddy: doordacht waterverbruik tot in het kleinste SILT-kamertje

De toekomst van openbare sanitaire ruimtes vereist meer aandacht voor waterverbruik, operationele efficiëntie en een hygiënische gebruikerservaring. IPEE bedacht daarom een slimme toiletassistent: Buddy. De gepatenteerde technologie bepaalt automatisch het benodigde spoelvolume op basis van de gebruiksduur. Bovendien maken sensoren een contactloze bediening mogelijk. IPEE mocht 21 IPEE Buddy toiletten installeren in het iconische SILT-project in Middelkerke, waarvan negen in het casino en twaalf in het hotelgedeelte. De IPEE Buddy’s versterken dankzij hun waterbesparing het milieubewuste karakter van het project, de automatische spoeling draagt bij aan de moderne en luxueuze SILT-ervaring.

Door dagelijks gebruik staan we er niet meer bij stil, maar miljarden toiletbezoeken per dag hebben een bijzonder grote impact op het milieu. Automatisch gespoelde toiletten bestaan al even, maar bij IPEE zagen ze ruimte voor duurzame verbetering. Het resultaat: Buddy, het automatische toilet dat op basis van de gebruiksduur een klein of groot spoelvolume kiest. De slimme toiletten verbruiken tot 50 procent minder water dan andere automatisch gespoelde toiletten. Bovendien voorkomen ze overstroming in het geval van een verstopping.

Doordacht geautomatiseerde waterbesparing

SILT zet de standaard op veel vlakken, waaronder een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een geoptimaliseerde waterhuishouding. “Met Buddykomen we tegemoet aan de duurzaamheidscriteria van SILT”, vertelt Florien Pénard, marketingcoördinator bij IPEE. Buddy selecteert een klein of groot spoelvolume op basis van de gebruiksduur van het toilet. Twee sensoren bepalen de grootte van het spoelvolume. De ene sensor in het bedieningspaneel detecteert aanwezigheid en registreert de duur van het toiletgebruik. Een andere sensor bevindt zich aan de buitenkant van de sifon en registreert gebruik via de sifonwand. Door zelf de vereiste spoelhoeveelheden te bepalen en valse spoelingen te elimineren, bespaart het systeem aanzienlijke hoeveelheden water. Wat op zijn beurt garant staat voor een flinke kostenbesparing. Wil je toch manueel spoelen? Dan moet je enkel je hand voor het bedieningspaneel houden.

Symbiose van esthetiek en hygiëne

Het geavanceerde detectiesysteem in het bedieningspaneel zorgt voor een volledig automatische en contactloze spoelervaring. Hygiëne verzekerd: het toilet wordt áltijd gespoeld en de touche-free bediening vermindert de verspreiding van ziektekiemen.

Het bedieningspaneel integreert zich bovendien naadloos in de ontwerpfilosofie van SILT. De moderne vormgeving en hoogwaardige afwerking van de IPEE Buddy voldoen perfect bij de esthetische normen. De sfeervolle ledverlichting creëert een rustgevende sfeer. De kleuren zijn naar wens aan te passen met de IPEE app. Met zijn slanke profiel en grote glazen oppervlak straalt het ontwerp van Buddy stijl en finesse uit. Kortom: geavanceerde technologie in een moderne, minimalistische vorm.

Productontwikkeling en -verbetering dankzij monitoring

Monitoring was niet vereist voor het SILT-project, maar behoort wel tot de IPEE-mogelijkheden. Zo mocht het bedrijf een uitgebreide testopstelling opzetten in de sanitaire blok in de vertrekhal van Brussels Airport. Een high traffic-locatie met een doorstroom van een heel breed en internationaal publiek. De prestaties en het gebruik van de toiletten worden gemonitord wat resulteert in waardevolle data voor zowel de klant als IPEE zelf. Zo stopt Buddy onmiddellijk met doorspoelen wanneer zich een verstopping voordoet, waardoor het toilet niet overloopt. Dankzij de monitoring kunnen ze bij Brussels Airport onderhoudspersoneel gericht op pad sturen. De fabrikant analyseert en gebruikt op zijn beurt deze gegevens voor verdere productontwikkeling en verbetering.

Het sanitair van morgen

De lat voor sanitair in openbare ruimtes wordt steeds hoger gelegd. Doordacht waterverbruik, operationele efficiëntie en comfort zijn van tel. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan efficiënte en real-time ondersteuning van facility management, bij voorkeur op een manier die de ervaring van de gebruiker verbetert. IPEE komt met Buddy tegemoet aan al deze aspecten en zet zo mee de innovatieve toon van SILT. “Met onze unieke technologie streven we dagelijks naar het sanitair van morgen, met veel aandacht voor design en de ultieme gebruikservaring”, besluit Florien Pénard.

Deel dit artikel:
Onze partners