Is bamboe het nieuwe laminaat?

MOSO lanceert haar nieuwe Topbamboo. Een bamboevloer zou volgens Moso een betaalbaar en mileuvriendelijk alternatief zijn voor syntethische vloeren. MOSO heeft Topbamboe uitgerust met een kliksysteem zodat de consument makkelijk zelf met het materiaal aan de slag kan.
MOSO lanceert haar nieuwe Topbamboo. Een bamboevloer zou volgens Moso een betaalbaar en mileuvriendelijk alternatief zijn voor syntethische vloeren. MOSO heeft Topbamboe uitgerust met een kliksysteem zodat de consument makkelijk zelf met het materiaal aan de slag kan.Volgens Pablo van der Lugt, duurzaamheidsmanager bij MOSO International, zijn de voordelen van bamboevloer de duurzaamheid, de betaalbaarheid en het gebruiksgemak: "Topbamboo is opgebouwd uit natuurlijke materialen met een bamboe toplaag, hierdoor is het anti-statisch en anti-allergisch. Bovendien heeft Topbamboo erg lage VOC emissies (Vluchtige organische stoffen). Naast deze gezondheidsvoordelen biedt Topbamboo verschillende voordelen voor het milieu. Door de grote groeisnelheid en hoge hardheid wordt bamboe steeds meer toegepast in de hogere marktsegmenten als alternatief voor hardhout. Met de ontwikkeling van Topbamboo heeft MOSO nu ook een natuurlijk en betaalbaar alternatief ontwikkeld voor synthetische vloeren zoals laminaat, PVC en karpetten. Ondanks dat deze vloeren een stuk minder milieuvriendelijk zijn, nemen deze vloersoorten nog steeds een dominante positie in in het lage en middensegment van de markt."

De productmanager van het bedrijf, Edwin van Houten, wees op de versatiliteit van het product. "Topbamboo is getest voor stabiliteit. Dankzij de combinatie van een bamboe toplaag met een kern van HDF (High Density Fibre board) en zachthout krimpt of zwelt de bamboe amper. Vloerverwarming is dus geen probleem voor de nieuwe bamboevloer."Topbamboo is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, grijs, naturel of taupe. Het product is ook beschikbaar een “density” uitvoering. Dat wil zeggen dat de toplaag een extra harde toplaag heeft. Ook in intensieve ruimtes kan er beroep gedaan worden op MOSO’s nieuwe product. MOSO heeft Topbamboo ook aangepast aan de Europese brandklasse Cfl-S1, zodat groene ontwerpers en architecten het product ook kunnen gebruiken in openbare gebouwen.

Deel dit artikel:
Onze partners