ISH-beurs 2017. Water, energie en leven

Van 14 tot 18 maart zakt de hele installatiesector weer af naar Frankfurt voor de tweejaarlijkse ISH-beurs. Die brengt bedrijven samen rond hernieuwbare energie, gebouwentechnieken en sanitair. Het thema – Water. Energy. Life – vat samen waar de beurs in 2017 op scherpstelt. Wens je de beurs te bezoeken? Dat kan gratis, want de organisator schenkt 30 gratis dagtickets.

Meer dan 2.400 exposanten, waaronder veel bedrijven die leiden in hun sector, lanceren hun nieuwste producten binnen een paar maanden in de Frankfurter Messe. ISH gaat er prat op de meest internationale sectorbeurs te zijn, met meer dan 60 procent buitenlandse exposanten en 40 procent buitenlandse bezoekers in 2015.

 

Pop up my bathroom

De beurs is onderverdeeld in verschillende domeinen. ISH Water legt de focus dit jaar op duurzaam sanitair en innovatieve badkamerdesigns. Dat laatste onder het motto ‘Bathrooms for people’, waar design, gezondheid, wellness en comfort centraal staan, net zoals het behoud van grondstoffen en drinkwaterhygiëne. Exposanten presenteren er milieuvriendelijke, design-georiënteerde badkameroplossingen. In ‘Pop up my bathroom’ tonen bedrijven hoe elke gebruiker, met de hulp van ontwerpers en de industrie, zijn eigen badkamer kan creëren.  Die zijn vandaag immers zo uniek als de mensen die ze gebruiken.

 

Meer dan 2.400 exposanten lanceren hun nieuwste producten binnen een paar maanden in de Frankfurter Messe.

 

Integratie van IT

In de ISH Energy en Aircontec-sectie ligt de nadruk vooral op energie-efficiëntie en comfort in gebouwen. Intelligent gebouwbeheer en toekomstgerichte technologieën maken er de hoofdbrok uit. Belangrijke thema’s: hoe warmteproductie laten samengaan met hernieuwbare energie, digitale verwarmingssystemen en de integratie van IT in innovatieve verwarmingstechnologieën.

Op het vlak van koeltechnologie gaat de aandacht uit naar moderne ventilatiesystemen voor residentiële gebouwen – wat ook onder het thema energie-efficiëntie en comfort valt – naast centrale en decentrale oplossingen voor nieuwe gebouwen en renovatieprojecten.

 

Turkije partnerland

Turkije is in 2017 het partnerland van ISH. “Met die beslissing zetten we het groeiende belang van Turkije op ISH als exposant én bezoeker in de kijker,” zegt Wolfgang Marzin, president en CEO van Messe Frankfurt. “Vijf procent van de Turkse export komt uit de sanitaire, verwarmings- en airconditioning-sector. Het internationale streven om de klimaatdoelstellingen te halen en het belang van zelfvoorzienend te zijn op het vlak van energie stuwen de Turkse markt naar omhoog. Daarom zijn we er van overtuigd dat het een goede keuze is voor ISH.”

 

Heeft u vragen betreffende de ISH 2017 vakbeurs, aarzel niet om contact op te nemen met de officiële vertegenwoordiging van de Messe Frankfurt voor België en Luxemburg in Brussel. Uw contactpersoon is Kristof Nelis – kristof.nelis@messefrankfurt.be - +32 (0)2 880 95 87

 

Dit artikel verscheen eerder in het magazine Installatie&Bouw

Bron: Jeroen Schreurs - Installatie & Bouw

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage