Jaaroverzicht 2009: BURO II wint opnieuw WAF-award in Barcelona

Eén award winnen op het World Architecture Festival is al een prestatie om u tegen te zeggen, maar BURO II heeft dit in 2009 voor de tweede keer op rij voor elkaar gekregen. Dit jaar was dat voor het project Mero Beach in Dominica. Behalve BURO II stootten ook BOB361 en De Vloed – SAR Architecten door naar de shortlist van de WAF-awards.

BURO II mag ander maal terugblikken op een geslaagd jaar met als top of the bill de tweede opeenvolgende Award op het World Architecture Festival in Barcelona voor het project Mero Beach in Dominica. Behalve BURO II stootten ook BOB361 en De Vloed – SAR Architecten door naar de shortlist van de WAF-awards.

    
Herman Jult, Brent Turchak en Pieterjan Vermoortel bijzonder tevreden met hun WAF-award voor het project Mero Beach in Dominica          
www.vlaamsearchitectuur.be was er bij toen BURO II zijn prijs in ontvangst mocht nemen. Nadien bracht het Brent Turchak voor de camera om het project toe te lichten. Daarna legde de Argentijnse journalist en architect Luis O'Grady namens de jury uit waarom hun keuze viel op het project van BURO II.


In 2008 mocht BURO II een WAF award achter zijn naam schrijven voor het Baiyun International Congress Centre in China. Dit jaar was het opnieuw prijs en ook deze keer weer met een buitenlands project, meer bepaald het ecologisch vakantieresort Mero Beach in Dominica.
Vlaamsearchitectuur.be was er bij toen BURO II de prijs overhandigd kreeg en bracht zowel de winnaar als een vertegenwoordiger van de jury voor de camera.
 
Dit was trouwens niet de enige prijs die BURO II in 2009 in de wacht sleepte. De Picanol-site in Ieper  kreeg in de categorie Hergebruik en Herbestemming   de Prijs Bouwheer, een prijs van de Vlaamse Bouwmeester.

 

Maar er viel nog goed nieuws te rapen vanuit Barcelona, want ook BOB361 stootte door naar de shortlist met het VDAB-project in Sint-Niklaas. In de categorie Learning zat nog een ander Belgisch project in de shortlist, namelijk de nieuwe campus in Brugge van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende van de tijdelijke vereniging De Vloed – SAR Architecten. Dit project kreeg eerder op het jaar ook al een mooie erkenning toen World Architecture News het op zijn wedstrijd publiceerde als education building of the week.

    

Links het project van BOB361, rechts de KHBO-campus van tv Jan De Vloed - Sar Architecten


 

Deel dit artikel:
Onze partners