Jo Crepain Award voor meest beloftevolle startend bureau naar denc!-studio

Afgelopen vrijdag won architecten- en studiebureau denc!-studio de award voor meest beloftevolle startende bureau bij de uitreiking van de Jo Crepain Awards door Vlaamse architectenvereniging NAV. Het jonge bureau krijgt daarmee erkenning voor zijn mooie architectuur, innovatie en heldere visie op management.

Afgelopen vrijdag won architecten- en studiebureau denc!-studio de award voor meest beloftevolle startende bureau bij de uitreiking van de Jo Crepain Awards door Vlaamse architectenvereniging NAV. Het jonge bureau krijgt daarmee erkenning voor zijn mooie architectuur, innovatie en heldere visie op management.Delphine Deceuninck (tweede van rechts) en Bart Cobbaert (uiterst rechts), zaakvoerders van denc!-studio, nemen de award voor meest beloftevolle startende architectenbureau in ontvangst. Foto: © Francis Tilborghs


Juryvoorzitter Rik Neven, hoofdredacteur van architectura, legt uit wat de kracht is van denc!-studio en waarin het potentieel van het kantoor zit voor de toekomst. “De knowhow en praktijkrealisaties van denc!-studio zijn het resultaat van jaren werk in wetenschappelijk onderzoek, specialisatie in vormgeving, consultancy in constructie en bouwfysica en technisch advies. Die ervaring, de wilskracht om anders te willen zijn dan de anderen en een continue drang naar innovatie maakt dat het bureau een enorm mooie en betrouwbare vooruitzichten heeft voor de toekomst. Hun frisse mindset maakt denc!-studio de terechte winnaar van de award voor meest beloftevolle startende bureau.”


Duurzame toegangscode als onderscheidend vermogen

Denc!-studio gaat bij elk project samen met de opdrachtgever op zoek naar een energiebewust verhaal. Voor minder doen ze het immers niet. Die duurzame toegangscode veroorzaakte in het begin een gevecht tegen het financieel bestaansminimum, maar nu zorgt ze net voor het onderscheidend vermogen van het kantoor. Dat blijkt onder meer uit de mooie lijst met projectrealisaties. Daarnaast behaalde het kantoor al talloze nominaties en ereplaatsen in wedstrijden waaronder een finaleplaats in de ‘the blue house’-wedstrijd voor duurzaam en betaalbaar wonen in 2012. Ook kreeg het bureau in 2010 een eervolle vermelding in de BIS-architectuurwedstrijd en kwam het als laureaat uit de bus in onder meer de ‘Award Duurzame Woning 2011 DUBO-Limburg’ en de architectuurwedstrijd ‘Cohousing Waasland’. Vorig jaar behaalde denc!-studio met Team DOK9000 de eerste plaats in de eerste wedstrijdronde van het project ‘Oude Dokken’ in Gent.


Shortlist

Architecten- en studiebureau denc!-studio zag in 2004 het levenslicht in het Gentse en is genoemd naar oprichters en zaakvoerders Delphine Deceuninck en Bart Cobbaert. Als architecten- én studiebureau begeleidt het klanten in de realisatie van een duurzaam en energiebewust ecologisch bouwproject. Na een eerste schifting van de jury, op basis van uitgebreide vragenlijsten van deelnemende bureaus, bleef denc!-studio over op de shortlist, naast Sculp(IT), bekend van onder meer de Antwerpse badboot en BLAF, in binnen- en buitenland gevraagd voor lezingen en opgenomen in uiteenlopende internationale tijdschriften. Hieronder vindt u de beelden terug van de uitreiking, naast een reactie van Luc Binst, CEO van Crepain Binst Architecture over de winnaars.


 
Deel dit artikel:
Onze partners