Julien De Smedt over noden versus hebzucht op Architect@Work

De Brusselse toparchitect Julien De Smedt neemt op vrijdag 10 mei het woord tijdens Architect@Work. Met het oog op de huidige milieucrisis wil de architect het tijdens zijn seminarie Needs vs. Greed hebben over de ontwikkeling van onze steden in functie van onze noden in plaats van onze hebzucht. De lezing is een initiatief van de Beroepsvereniging voor architecten (BVA) en de Koninklijke Bouwmeesterskring West-Vlaanderen. BVA-voorzitter Edward Sorgeloose zal de lezing inleiden. 

Julien De Smedt stelt dat men ons dezer dagen wil laten geloven dat we ten onder zullen gaan als we niet groeien. Hij vraagt zich af wat er ons toe gebracht heeft dat we de connectie met onze noden totaal zijn kwijtgeraakt. 

De Smedt omschrijft hoe het hebzuchtige streven naar groei ervoor zorgt dat we steeds meer financieel afhankelijk worden van anderen. En dat ondervinden we dezer dagen maar al te goed: het heeft een onomkeerbare invloed op onze planeet. Niet ons elementaire gebruik van natuurlijke hulpbronnen bracht ons naar dit punt, maar wel onze buitensporige drang naar exponentiële groei. 

Het seminar Need vs. Greed vindt plaats op vrijdag 10 mei van 18 tot 19 uur in de seminar room. 

Bron: Architect@Work
Deel dit artikel:
Onze partners