Kalzip geeft distributiecentrum in Niedernberg een ‘Mondriaan-façade’

Op elkaar gestapelde dozen met verschillende afmetingen en kleuren: dat is het idee van Netzwerkarchitekten dat schuilgaat achter de vormgeving van de gevel van het nieuwe distributiecentrum van de Gries Deco Company in Niedernberg. Circa 26.500 m2 gevel werd bedekt met een dubbele wandbekleding: een FischerTHERM-stalen sandwichpaneel is gecombineerd met een FC-gevelsysteem van Kalzip.
Op elkaar gestapelde dozen met verschillende afmetingen en kleuren: dat is het idee van Netzwerkarchitekten dat schuilgaat achter de vormgeving van de gevel van het nieuwe distributiecentrum van de Gries Deco Company in Niedernberg. Circa 26.500 m2 gevel werd bedekt met een dubbele wandbekleding: een FischerTHERM-stalen sandwichpaneel is gecombineerd met een FC-gevelsysteem van Kalzip.Mondriaan

De gevel met wit- en grijstinten en metalen reflecterende vlakken doet denken aan de werken van Mondriaan. De architecten omschrijven het concept als volgt: “Uit het kleine ontstaat het grote.” De gevelelementen refereren daarbij naar de kartonnen dozen die terug te vinden zijn in het distributiecentrum.    
    


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage