KAY-klimaatplafonds creëren koele oases tijdens hittegolf

De verzengende hitte van de jongste maanden heeft een merkbare impact op de productiviteit van medewerkers. Jansen Building Company reikt gaar gekookte bedrijven, ziekenhuizen en hotels echter de hand, met de lancering van het KAY-klimaatplafond. 

Over de ideale werktemperatuur circuleren verschillende studies en visies. In het Californische hoofdkwartier van Facebook zweert topman Mark Zuckerberg bij een binnenklimaat van 15 graden celsius. Onderzoekers van de Helsinki University of Technology toonden aan dat werknemers de beste prestaties leveren bij een temperatuur van 22 graden celsius. En de Amerikanen van de Cornell University in New York ontdekten dat mensen productiever zijn en minder fouten maken bij 25 graden.

Eén ding is zeker: een te hoge (of in de winter: te lage) temperatuur is één van de grootste ergernissen van werknemers. Daarom ontwikkelde Jansen Building Company de KAY-klimaatplafonds, weet Nadia Jansen (CEO Jansen Building Company): “KAY is een intelligent plafondsysteem dat koeling, verwarming, verlichting, ventilatie én akoestiek integreert. Bij de ontwikkeling waren de uitgangspunten dat het product een strak design moest hebben, gebruiksvriendelijk zou zijn en een minimum aan energie zou verbruiken. Onze R&D-afdeling is erin geslaagd die drie doelstellingen af te vinken.”

 

Weg met de klassieke ergernissen

De klimaatplafonds komen bovendien tegemoet aan enkele andere herkenbare problemen, weet Nadia: “In tegenstelling tot klassieke airco’s – die vaak sterk voelbare koude of warme lucht de ruimte in blazen – werkt het KAY-klimaatplafond met een gepatenteerd buizensysteem. Door deze buizen stroomt water van lage temperatuur, aangestuurd door een warmtepomp. Het metalen plafond neemt die temperatuur geleidelijk over en geeft ze gelijkmatig af aan de omgeving. Zo heerst er altijd een comfortabel binnenklimaat. Bovendien werkt het systeem geluidloos, het is door haar ontwerp zelfs bevorderlijk voor de akoestiek. Ten slotte verbruikt het KAY-klimaatplafond weinig energie.”

 

Frisse guerilla

De KAY-klimaatplafonds komen voornamelijk tot hun recht in kantoren, ziekenhuizen en hotels. Op dit moment houden ze bijvoorbeeld al patiënten en agenten koel in respectievelijk ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen en het nieuwe politiekantoor in Kortrijk. En binnenkort is dat ook het geval voor de mensen die in het Phoenix-kantoor in Brussel aan de slag gaan.

Deel dit artikel:
Onze partners