Keramische Mosa-krachtpatsers tillen badkamerbeleving in hotelwezen naar ongekende hoogte

Tegels in hotelbadkamers moeten meer zijn dan alleen slipvast en makkelijk in onderhoud. Ze moeten een dagdagelijks veeleisend gebruik doorstaan én bovendien esthetisch sterk uit de hoek komen. Het Aitana Hotel in Amsterdam en het Kaboom Hotel in Maastricht gingen daarom met tegelproducent Mosa in zee voor een onderscheidend hotelconcept met een stijlvolle look. Bij de inrichting van de badkamers en andere hotelruimtes lieten architecten Jan Bakers (Aitana Hotel) en Roger Haan (Kaboom Hotel) zich inspireren door het veelzijdige Mosa-gamma.

Noem een hotelbadkamer gerust een veeleisende omgeving. Zowel naar gebruik als naar onderhoud toe. Daarom valt de keuze bij de inrichting ervan vaak op keramische tegels. Ze zijn immers goed bestand tegen water en blinken uit in slijtvastheid. Daarenboven laten keramische tegels zich makkelijk onderhouden. Je hebt geen chemische of schurende middelen nodig om de keramische wanden en vloeren schoon te houden…En dat is fijn, zeker in hotels waar de badkamers steeds door andere mensen worden gebruikt en daarom vaak bijna dagelijks moeten worden schoongemaakt. Maar niet alleen in de badkamer toont de keramische tegel zijn meerwaarde voor de hotelsector. Getuigen daarvan het Aitana Hotel in Amsterdam en het Kaboom Hotel in Maastricht.

 

Strak en warm

Het Aitana Hotel in Amsterdam springt meteen in het oog met zijn indrukwekkende glazen gevel. Het zakenhotel maakt deel uit van het Amsterdamse IJ-Dock en staat pal op het water. Jan Bakers Architecten ontwierp het hotel samen met de jachthaven die zich voor het hotel uitstrekt. Het hotel heeft een oppervlakte van 18.000 vierkante meter en telt 300 kamers. In dit viersterrenhotel voert luxueus minimalisme de boventoon. Mosa-tegels sluiten daar naadloos bij aan in zowel het restaurant als de badkamers.

In het restaurant is de hoofdrol weggelegd voor de Terra Tones-tegels. Deze serie is gebaseerd op de gerenommeerde Terrae Maestricht-tegels. Terra Tones is verkrijgbaar in vier kleuren (grijsgroen, middengrijs, antraciet en koel zwart) elk in drie tinten. Door het mixen van die tinten ontstaan verrassende keramische vlakken die een natuurlijke warmte uitstralen en tegelijkertijd strak ogen. Bovendien is een keramische tegelvloer hygiënischer dan vast tapijt of een houten vloer dankzij een laag absorptievermogen, niet onbelangrijk in een restaurant.

 

Lange levensduur

In de badkamers opteerde Jan Bakers Architecten voor crèmekleurige tegels uit de serie Terra Maestricht. “We kozen voor een lichte, duurzame badkamer die niet te tendentieus is”, vertelt Jan Bakers. “De crèmekleur van de Terra Maestricht-tegel is tijdloos en maakt dat de badkamers er over tien jaar nog steeds zeer stijlvol zullen uitzien.” De Mosa-tegels zijn zowel voor de vloeren als de wanden gebruikt. Ze hebben dezelfde kleur en afmetingen, 15 x 45 centimeter, alleen zijn de vloertegels slipvast afgewerkt.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:

Onze partners