Kiwa verkiest Jaga Low-H20 tot zuinigste radiator

Jaga Low-H2O is een warmtewisselaar van aluminium en koper die wil zorgen voor energiebesparing. Na het Belgische WTCB, het Britse BRE en andere onafhankelijke instituten uit verschillende landen, geeft ook het Nederlandse Kiwa de hoogste score aan deze warmtewisselaar.

Energiebesparing

 Een afgiftesysteem met Low-H2O radiatoren heeft een lager E-peil, waarbij, afhankelijk van de omstandigheden, een winst tot twee punten mogelijk is. Zo kan men bij een nieuwbouw tien procent bij hoge temperatuur en negen procent bij lage temperatuur besparen op de verwarmingsfactuur. Bij bestaande woningen bedragen deze percentages respectievelijk zestien procent en dertien procent.

Nu Jaga Low-H2O van Kiwa een kwaliteitsverklaring heeft gekregen, krijgt de radiator de hoogst haalbare score van 1.0 in de Nederlandse energieprestatienorm NEN 7120, een score ingesteld door ISSO.

Er is een verband tussen het gewicht van een radiator, zijn reactiesnelheid en de energiebesparing. De Low-H2O radiatoren hebben een kleinere warmteverliesoppervlakte of stralingsverlies, ze zijn lichter en ze bevatten minder water dan de gemiddelde radiator. Dat heeft verschillende gevolgen. Ten eerste zijn er geen grotere radiatoren nodig indien deze uitgerust zijn met optie Dynamic Boost Effect (DBE). Dat laatste zorgt voor een twee- tot driemaal hogere warmteafgifte. Ten tweede moeten de radiatoren, doordat ze lichter zijn en minder water bevatten, niet eerst zichzelf opwarmen, maar kunnen ze hun warmte meteen doorgeven aan de kamer. Ten slotte blijft de radiator niet doorverwarmen wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt.

 

Design

Doordat men kan kiezen uit een breed gamma van wand- en vrijstaande radiatoren, verschillende maten en kleuren, inbouwoplossingen en vloerinbouwelementen, is het niet noodzakelijk om esthetische compromissen te sluiten. De garantieduur van de warmtewisselaar bedraagt dertig jaar. Wereldwijd zijn er al meer dan tien miljoen Low-H2O radiatoren geïnstalleerd.

De Low-H20 radiatoren zullen aanwezig zijn op Batibouw, dat plaatsvindt van 26 februari tot 8 maart 2015. Ze zijn te vinden in hal 12, stand 12300, vlak naast de ingang. 

Deel dit artikel:
Contacteer Jaga
Onze partners