Knauf Ceiling Solutions - Plafondsystemen voor gezonde en veilige omgevingen

Knauf Ceiling Solutions introduceert een reeks plafondoplossingen voor de gezondheidszorg en hygiëne die het welzijn verbeteren van mensen die genezen, werken, leren, wonen en spelen in zorgomgevingen.

Nu de onvoorziene gebeurtenissen van 2020 onze wereld blijven beïnvloeden, is het van vitaal belang geworden om binnenruimten te creëren die de gezondheid en het welzijn optimaliseren, zodat mensen zich veilig en geborgen kunnen voelen. Een overweging die nog belangrijker wordt bij het ontwerpen van omgevingen waar netheid en hygiëne van cruciaal belang zijn. Ziekenhuizen, cleanrooms, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven en de voedselverwerkende industrie hebben een aantal van de hoogste hygiëne-eisen voor afspraken in hun faciliteiten, waaronder vloeren, muren, meubilair en plafonds, wat specifieke vragen stelt aan het ontwerp van gebouwen.

Healthcare & hygiene assortiment

"Daarom zijn we enthousiast over de lancering van ons nieuwe Healthcare & Hygiene assortiment dat architecten, planners en aannemers de mogelijkheid biedt om een geschikte plafondoplossing te kiezen die voldoet aan de hoogste industriële normen", legt Charlotte Méheux, Global Product Manager Multi-Material bij Knauf Ceiling Solutions, uit.

Het assortiment biedt oplossingen die voldoen aan de hoogste industrienormen, van zones met een laag tot zeer hoog risico, waardoor het de ideale keuze is voor ziekenhuizen, cleanrooms, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven en de voedselverwerkende industrie. De producten in het assortiment hebben de beste microbiologische reinheidsklasse (M1), superieure antimicrobiële prestaties die getest zijn tegen maximaal 8 bacteriën en schimmels, en veelzijdige reinigbaarheid, van droog tot stoomreiniging, en weerstand tegen ontsmettingsmiddelen. HYGENA Aquatec, MEDIGUARD producten en METAL Solutions BIOGUARD zijn waterafstotend en zorgen voor maximale bescherming tegen ongewenst vocht en verbeterde reinigbaarheid. HYGENA Aquatec is tot 100% vochtbestendig.

akoestische controle

Een uitgebreide akoestische controle is een kenmerk van het hele assortiment, met een balans tussen geluidsabsorptie en -demping, waardoor het comfort en de communicatie worden verbeterd en het werk en herstel worden bevorderd.

HYGENA Alpha en MEDIGUARD Alpha bieden de hoogste geluidsabsorptie αw, terwijl METAL Solutions BIOGUARD (ongeperforeerd) een uitstekende geluidsdemping van 44 dB biedt. Healthcare & Hygiene producten bieden ook een lichtreflectie tot 88% - een prestatie die natuurlijk licht dieper in een gebouw verspreidt, helpt energie te besparen en de stemming van de eindgebruiker te verbeteren door de behoefte aan kunstlicht te verminderen.

Het assortiment Healthcare & Hygiene van Knauf Ceiling Solutions biedt een uitgebreide keuze aan producten die voldoen aan alle vereisten van omgevingen waar veiligheid voorop staat en waarbij de zorg voor en het comfort van mensen bovenaan de agenda staan.

Bron: Knauf Ceiling Solutions
Deel dit artikel:

Contacteer Knauf Ceiling Solutions

Onze partners