Knauf heeft hoge verwachtingen voor gecertificeerde Supafil inblaaswol

Knauf insulation brengt een nieuw isolatieproduct op de markt, namelijk SUPAFIL inblaaswol. Met deze isolatie kan een ATG-gecertificeerde aannemer de na-isolatie van spouwmuren verzorgen. Knauf insulation biedt ook erkende opleidingen aan om een ATG-certificaat te bekomen.


Knauf insulation brengt een nieuw isolatieproduct op de markt, namelijk SUPAFIL inblaaswol. Met deze isolatie kan een ATG-gecertificeerde aannemer de na-isolatie van spouwmuren verzorgen. Knauf insulation biedt ook erkende opleidingen aan om een ATG-certificaat te bekomen.

 


Supafil inblaaswol van Knauf insulation maakt je woning in één klap energie-efficiënter, met een forse besparing (tot 26% op de energiefactuur) en meer akoestisch en thermisch comfort

 

Er zijn naar schatting 600 000 woningen in Vlaanderen die in aanmerking komen voor na-isolatie van de spouwmuren. Maar volgens de nieuwe regels hieromtrent moeten aannemers die dit willen verzorgen wel een ATG-certificaat kunnen voorleggen. Knauf insulation wil in deze markt iedereen tegemoetkomen en stelt eerst zijn nieuwe product voor en biedt daarnaast een erkende opleiding voor aannemers aan die dit certificaat willen behalen.


Supafil: PRIMEUR op Lambda 90/90 regel

Supafil inblaaswol is isolatie die je via een kleine opening in de spouw van de muur blaast. Het behaalt een lambdawaarde van 0,034 W/m.K en bestaat voor 70% uit gerecycleerd glas.  Het materiaal is onbrandbaar en vochtwerend, maar toch ‘ademend’ van binnen naar buiten. Bij Supafil inblaaswol is er geen gevaar op inzakken of koudebruggen.

Knauf Insulation Supafil is de eerste inblaaswol die voldoet aan de nieuwe Europese Lambda 90/90 regel, wat betekent dat de opgegeven lambdawaarde wordt behaald in 90% van de constructies met een betrouwbaarheid van 90%. Supafil inblaaswol voldoet aan de hoogste eisen voor binnenluchtkwaliteit (Air Comfort Gold Standard van Eurofins).


Premie

De Vlaamse overheid heeft sinds 1 januari 2012 de premie voor het na-isoleren van de spouw opgetrokken tot € 6/m² met een maximum van € 800. Vanaf 1 juli kan er enkel nog aanspraak op deze premie gemaakt worden indien gebruik wordt gemaakt van een erkend product met een lambdawaarde van maximaal 0,065 W/mK en in geval de spouw een dikte heeft van minstens 50 mm die volledig wordt opgevuld.

Gemiddeld heeft een woning 100 m² spouwmuren en bedraagt de totale investering ongeveer € 2000. Met de energiebesparing (tot 26% op energiekosten) en premies is die investering op enkele jaren terugverdiend.

 


Supafil inblaaswol van Knauf insulation is onbrandbaar en vochtwerend, maar toch ‘ademend’ van binnen naar buiten, zonder gevaar op inzakken of koudebruggen

 


Kleine klus

Volgens Knauf Insulation is het een kwestie van tijd voordat de aanvragen massaal zullen binnenlopen. “Met deze methode is het namelijk maar een karwei die een dag duurt en weinig sporen nalaat”, legt Marc Malherbe de Juvigny, Managing Director van Knauf Insulation uit. “Zo krijgt de woning een hoger energielabel en stijgt dus in waarde.”

 
Opleiding en vakmanschap
 
Voor de installateur biedt Supafil enkele specifieke voordelen, met name vanwege de constante dichtheid, zonder ‘blokkages’ en de kost- en tijdsefficiëntie. Enkel erkende installateurs mogen de spouw na-isoleren sinds 1 juli 2012. Knauf Insulation biedt in haar Trainingscentrum de opleiding tot Supafil Erkend Installateur aan in het kader van ATG voor na-isolatie van spouwmuren.

We focussen daarbij ook op de juiste oplossing voor elk soort gevel. Zo zijn er verschillende soorten spuitmonden, afhankelijk van bestaande muren of nieuwbouw, of van een snelle of meer esthetische verwerking. Kers op de taart: indien goed geplaatst, is de gevel onderhoudsvrij gedurende tientallen jaren”, vertelt Malherbe de Juvigny.

Deel dit artikel:
Onze partners