Knauf introduceert inblaaswol om bestaande spouwmuren te isoleren

Om bestaande spouwmuren te isoleren stelt Knauf de inblaaswol Insulation Supafil voor. Andere eyecatcher op de Knauf-stand wordt Ecose, de nieuwe generatie minerale wol waarmee Knauf genomineerd is voor de Eco-award 2010. Daarnaast is er ook nog de Knauf Lambdapor een polystyreenplaat voor het gevelisolatiesysteem Knauf B1 die de weg effent naar een gepleisterde passiefwoning.

Om bestaande spouwmuren te isoleren stelt Knauf de inblaaswol Insulation Supafil voor.  Andere eyecatcher op de Knauf-stand wordt Ecose, de nieuwe generatie minerale wol waarmee Knauf genomineerd is voor de Eco-award 2010. Daarnaast is er ook nog de Knauf Lambdapor een polystyreenplaat voor het gevelisolatiesysteem Knauf B1 die de weg effent naar een gepleisterde passiefwoning.

Knauf Insulation Supafil: inblaaswol voor het na-isoleren van spouwmuren

Iedereen is er zich van bewust dat het isolatieniveau van heel wat woningen ondermaats is. Om de actuele situatie op korte termijn te wijzigen, introduceert Knauf Insulation de inblaaswol Supafil, speciaal ontwikkeld en gefabriceerd voor het na-isoleren van spouwmuren.
Supafil van Knauf Insulation, gemaakt van zuivere glaswol, heeft een gedeclareerde lambda-waarde van 0,034 W/m.K. Supafil bestaat voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan 60%  gerecycleerd glas. Supafil heeft een brandreactie A1 volgens de Europese classificatie.
Het na-isoleren met Supafil, dat dient uitgevoerd te worden door gespecialiseerde aannemingsbedrijven, start met een voorafgaandelijk onderzoek naar de kwaliteit van de spouwmuur, het boren van gaten, het inblazen van de isolatie en het dichten van de gaten met de gepaste mortel. 

Ecose: nieuwe generatie  minerale wol 

Knauf Insulation heeft een nieuw type minerale wol op de markt gebracht met gepatenteerde ECOSE Technology dat minder energie vergt bij de productie en zo een grote  duurzaamheid biedt. Bovendien zijn de Ecoseproducten veel zachter dan de traditionele minerale wollen en geven ze minder stof af. ECOSE Technology dankt zijn voordelen aan een fenol- en formaldehydevrij bindmiddel op basis van duurzame materialen in plaats van petrochemische derivaten. Omdat er tijdens het productieproces geen formaldehyde of fenol wordt gebruikt, is de nieuwe minerale wol ook beter voor de kwaliteit van de binnenlucht in de gebouwen in vergelijking met traditionele minerale wol.

    


 

Knauf Lambdapor: Polystyreenplaat voor het gevelisolatiesysteem Knauf B1

Het gevelisolatiesysteem Knauf B1 met de nieuwe Lambdapor-plaat leent zich uitstekend voor lage energie- en passiefwoningen. De volledige omkapseling van het gebouw met  polystyreenplaten houdt warmteverliezen tegen en vormt een efficiënte bescherming tegen al te hoge zomertemperaturen.  Knauf EPS Lambdapor/Neopor (λ = 0.032 of 0,035 W/m.K) is een grijze plaat van 1000 x 500 mm uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet. De isolatieplaat is verkrijgbaar in dikten van 60 tot 200 mm. Om een perfect sluitend systeem te verkrijgen, zijn de twee langse boorden van het paneel voorzien van een tand- en groefsysteem. Het oppervlak van het paneel is aan beide zijden voorzien van  inkepingen die bijdragen tot een uitstekende hechting van de Knauf kleef- en wapeningsmortel. Het volledige systeem beschikt over een ATG-attest en over een Europese ETA-goedkeuring.

    


 

Deel dit artikel:
Onze partners