Knauf lanceert verlaagd plafond Rf 60

Het gamma brandwerende oplossingen van Knauf breidt uit met het nieuw brandwerend plafond Rf 60. Dit verlaagd en bepleisterd plafond heeft een brandweerstand van 66 minuten en is conform de Europese norm EN 1364-2.
Het gamma brandwerende oplossingen van Knauf breidt uit met het nieuw brandwerend plafond Rf 60’. Dit verlaagd en bepleisterd plafond heeft een brandweerstand van 66 minuten en is conform de Europese norm EN 1364-2.


Het plafond werd succesvol getest op vlamdichtheid en thermische isolatie


Het brandwerend plafond heeft zijn efficiëntie bewezen in een brandtest die werd uitgevoerd door de Universiteit van Gent. Het plafond werd aan de onderzijde blootgesteld aan vuur en beoordeeld op de criteria: vlamdichtheid en thermische isolatie. De constructie bood voor deze criteria een brandweerstand van 66 minuten. Voor de brandtest werd het opgehangen plafond samengesteld uit ankerafhangers, een metalen draagconstructie, een ophangsysteem, Knauf Stucplaten van 2000x600x9,5 mm en een 25 mm dikke gipslaag van spuitgips Knauf MP 75. Tegen de bovenkant van deze platen en rondom het plafond werd minerale wol geplaatst van 60 mm dikte.

Rf 60’ is veelzijdig inzetbaar in omgevingen waar een verhoogde beveiliging van individuen en goederen nodig is, zoals in winkels, restaurants, administratieve gebouwen en publieke ruimten.
Deel dit artikel:
Onze partners