Knauf stelt uitgebreid gamma voor op Batibouw

Rond Batibouw begint het bij velen te kriebelen: de lente hangt in de lucht en die handen willen uit de mouwen. Is het huis aan een opknapbeurt toe? Of is het hoog tijd om het energiezuiniger te maken? Knauf toont op de beurs wat je vandaag allemaal kan met gipspleister, sierpleister, (gevel)isolatie en ‘outdoor’ bestrating.
Rond Batibouw begint het bij velen te kriebelen: de lente hangt in de lucht en die handen willen uit de mouwen. Is het huis aan een opknapbeurt toe? Of is het hoog tijd om het energiezuiniger te maken? Knauf toont op de beurs wat je vandaag allemaal kan met gipspleister, sierpleister, (gevel)isolatie en ‘outdoor’ bestrating 
Het plafond als architecturaal statement

Voor een feilloze afwerking van het plafond ontwikkelde Knauf het Horizon Board. Dit droge systeem biedt een afwerkingsniveau voor de allerhoogste architecturale eisen op basis van gipsplaten met 4 afgeschuinde kanten, waarrond je het voegmateriaal en papierband kan wegwerken. Deze plaat is ook verkrijgbaar in vochtwerende, brandbestendige en akoestische uitvoeringen.

Voor luifels of plafonds in buitenbereik en in vochtige omgevingen (vb. zwembaden) werd de uiterst lichte, buigzame en dunne cementplaat Aquapanel SkyLite ontwikkeld. Grote troeven zijn het lage gewicht (8 mm dik en 10,5 kg/m²), de makkelijke plaatsing en gladde afwerking met speciale pleister.
ECOfin gipspleister

Binnenkort dragen alle producten van Knauf het ‘ECOgypsum Inside’ label op de verpakking. Daarmee geeft Knauf aan op een duurzame manier te produceren. Een van de nieuwe ontwikkelingen is het ECOfin gipspleister, een afgeleide van MP 75, met ook nieuwe functionele eigenschappen.
Duurzame glaswol voor het dak

Met isoleren begin je bij het dak. Op de stand zet Knauf Insulation zijn duurzame aanpak extra in de kijker. Blikvanger is hier ongetwijfeld de glaswol voor hellende daken, Multifit 032 met de revolutionaire ECOSE Technology, een 100% natuurlijk bindmiddel dat de typische bruine kleur met zich meebrengt.
Beter isoleren met slimme damprem

Een goede isolatie van een dak staat of valt met de kwaliteit van het luchtdicht dampsysteem. Knauf lanceert het vochtvariabele EtaPlus damprem voor compacte daken als extra troef om het binnenklimaat optimaal en ‘slim’ te regelen. Anders gezegd, het membraan past zich aan de relatieve luchtvochtigheid aan beide zijden van de folie.
Isoleren zonder bouwknopen

Voor nieuwbouw en renovatie biedt Knauf tal van oplossingen voor gevelisolatie. Het systeem voor de allerhoogste energie-eisen zoals passief is Knauf Quix XL. Dit element van polystyreen vervangt het metalen sokkelprofiel onderaan elke gevelisolatiesysteem om elke mogelijke bouwknoop uit te sluiten. Als gevelisolatie is er nu de nieuwe Knauf SunJa plaat, een doorontwikkelde versie van de grijze EPS032-gevelisolatieplaat met grafiet (lambda-waarde= 0,032 W/mK). Een andere oplossing is de multifunctionele kleef- en wapeningsmortel SM 700 PRO, die ook dienst doet als afwerkpleister.


Goed gevloerd

Het Knauf KLS nivelleersysteem laat zich eenvoudig installeren met clips, spieën en een speciale tang. Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.
Gala landscaping

Met het assortiment voor de buitenaanleg kan je aan de slag op het terras, de oprit of aan de omheining met de producten Knauf Drain Chape en Knauf Drain Binder, Knauf FixStone, Knauf EasyJoint, Knauf DecoJoint (Plus), Knauf PowerSand en Knauf Turbo Beton Plus.
Sheetrock

Knauf integreert ook het SHEETROCK-assortiment in zijn gamma, de gebruiksklare fijn- en voegplamuurpasta’s voor de moderne droogbouw. Naast een aantal gebruiksklare plamuurpasta’s voor handmatige en verspuitbare toepassingen, omvat het gamma ook papieren voegenbanden, aansluitprofielen en andere toebehoren.


Deel dit artikel:

Contacteer Knauf

Onze partners