Koelen én verwarmen met Jaga radiatoren

Wist u dat Jaga beschikt over een heel assortiment aan radiatoren die zowel kunnen verwarmen als koelen? Hierin maakt Jaga een onderscheid in het gamma tussen Jaga Light Cooling- en Jaga Deep Cooling-toestellen.

Onze huizen worden steeds energiezuiniger gebouwd en beter geïsoleerd. We zien het klimaat veranderen en de behoefte van koelen in woningen steeds toenemen. Jaga ontwikkelt producten met het oog op de toekomst, die voor verwarming én voor koeling zorgen. Jaga Light Coolers (passief) en Deep Coolers (actief) zijn energiezuinige, kwalitatieve oplossingen, waarbij verwarming en koeling geïntegreerd zijn binnen één toestel.

 

Light Cooling

Bij Light Cooling (passief) wordt de ruimte vooral verfrist. Dit is een energiezuinige, niet-condenserende koeling die kan worden toegepast in combinatie met alle warmtepompsystemen die ook koel water leveren.

De meest milieuvriendelijke oplossing is de combinatie van Jaga Light Coolers met een geothermische warmtepomp. In de winter wordt het gebouw verwarmd met de opgepompte bodemwarmte. In de zomer geeft hetzelfde systeem de warmte weer aan de aarde terug waardoor het binnenshuis voor koelte zorgt. Enkel de circulatiepomp verbruikt elektriciteit om het water rond te pompen en afgekoeld naar de radiatoren te voeren.

Deze energiezuinige koelsystemen kunnen de temperatuur zo’n 3 tot 5 graden laten dalen. Jaga Light Cooling zorgt voor een verfrissing van de woning tegen een zéér laag energieverbruik. Voor grote koelvermogens heeft Jaga ook actieve koelsystemen.

 

Deep Cooling

Bij Deep Cooling (actief) wordt meestal gebruik gemaakt van traditionele, condenserende koeling met koelmachines of lucht/water warmtepompen. Actieve koeling is een krachtig systeem omdat de compressor actief meewerkt om warmte en overtollig vocht aan het gebouw te onttrekken.

De vermogens van systemen op basis van een warmtepomp zijn te vergelijken met airconditioning, maar ze zijn wel energiezuiniger. Voor de meest zuinige en milieuvriendelijke koelsystemen kan u ook Jaga Light Cooling overwegen.

Bekijk ook de video van Jaga over deze oplossingen.

Bron: Jaga

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage