Kreon introduceert all-in-one-oplossingen op Architect@Work

Kreon stond op de afgelopen editie van Architect@Work in Kortrijk en toonde er zijn lichtarmaturen, systeemplafonds en audio-oplossingen aan het grote publiek. Het bedrijf rekent vooral architecten en ontwerpers tot zijn klanten maar wil voor deze editie het accent ook op de residentiële markt leggen, waar de ervaring van puur design centraal staat.

Het motto van Kreon, de Opglabbeekse producent van verlichtingsarmaturen, systeemplafonds en akoestische oplossingen luidt: ‘Purity in light’. Die puurheid bestaat erin dat zowel de lichtarmaturen als de metalen plafondsystemen ontdaan zijn van overtollige details, zodat architecten ze eenvoudig kunnen integreren in moderne ontwerpen. Kristof Pycke, art director bij Kreon, vat de leuze als volgt samen: “Een architect heeft geen behoefte aan verlichtingsarmaturen, maar wel aan licht, sfeer en comfort.”

 

Residentiële plafondsystemen

De producten van Kreon worden nu vooral in horeca- en handelszaken, in toonzalen en in kantoorruimtes toegepast. Het bedrijf biedt namelijk plafondoplossingen aan in tal van afmetingen, materialen, uv-bestendige kleuren en afwerkingen, zodat architecten hun visie in alle vrijheid tot uitdrukking kunnen brengen.

Maar dit jaar wilde Kreon zich meer toeleggen op de residentiële markt. Daartoe diende onder andere de voorstelling van een nieuw standaard-plafondsysteem met de mogelijkheid om verschillende lichtprofielen te integreren. “In principe integreren we onze eigen armaturen in onze plafondsystemen, maar als sommige voorzieningen al aanwezig zijn, onderzoeken we natuurlijk graag hoe we die ook in onze systeemplafonds kunnen integreren. De ideale oplossing voor nieuwbouw én renovatie dus.“, legt Kristof Pycke uit.

 

Verlichting voor werk én privé

Niet alleen via zijn plafondpanelen, maar ook via zijn verlichtingssystemen wil Kreon zich meer en meer richten op de residentiële markt. Zo is de Johto-reeks zowel voor kantoren en winkelruimtes als voor particuliere woningen geschikt. Dit compacte lineaire ledsysteem leent zich namelijk zowel tot sfeerverlichting als tot algemene verlichting en heeft een erg lage installatiediepte.

Dat plafonds bij Kreon een belangrijke rol spelen, bewijst Ohn-Wall 165, een systeem dat met uiterst eenvoudige vormen hoogtes opklaart met een zacht en diffuus licht. Niet alleen horecazaken, maar ook woningen worden meer en meer uitgerust met dit type verlichting. Specifiek ontworpen voor residentieel gebruik is de serie Holon 40 Directional, een reeks directionele spots die bewust een beperkte architecturale taal uitdrukken dankzij de typische blikvormige lichtstralen.

 

Nieuw: audio-oplossingen

Ten slotte wilde het bedrijf ook in de verf zetten dat het de mogelijkheid biedt van een geïntegreerd audiosysteem. Door de integratie in het plafond hoeven audio-installaties bij Kreon geen afbreuk meer te doen aan de esthetiek van een ruimte. Concreet betekent dit dat de producent op de plaats waar normaal lampen zitten speakers kan installeren. Grotere armaturen kunnen speakers en lampen naast elkaar combineren. Ten slotte hebben de speakers van Kreon hun eigen versterker en digitale signaalprocessor, wat de installatie nog vereenvoudigt. Voor all-in-one-oplossingen kunnen dus zowel architecten als amateurbouwers altijd bij Kreon terecht.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage