Kreons plafondsystemen gaan verder onder de naam vektron

Omdat de architecturale plafondsystemen van kreon naast verlichtingsoplossingen ook technieken voor klimaatregeling, ventilatie, akoestische isolatie en audio integreren, kreeg deze divisie een eigen merknaam: vektron.

Meer dan verlichting

Schoonheid ontstaat niet door het toevoegen van details, maar precies door het weglaten ervan. Dit staat centraal in het strakke gamma van architecturale verlichting en in de aluminium plafondoplossingen van kreon. Deze plafondelementen integreren niet enkel verlichtingsarmaturen, technieken voor klimaatregeling en verluchting, ze bevatten namelijk ook akoestische isolatie en audio. Door deze volledige integratie van verschillende technieken, krijgt kreon’s pijler voor plafondsystemen haar eigen merknaam: vektron. Hierdoor wordt kreon op haar beurt opnieuw een zuiver verlichtingsmerk.

Verregaand maatwerk en uniek projectmanagementproces

De plafondsystemen, die dus voortaan vektron heten, waren in 2021 goed voor ongeveer 25 procent van de totale omzet van kreon. Als volwaardig merk zal vektron zich ook nadrukkelijk positioneren als aanbieder van maatwerk voor elk project. Het projectmanagementproces van vektron is immers ontworpen om architecten en ingenieurs sneller en foutloos door concept, planning en uitvoering te loodsen. In elke fase van het project is vektron de enige gesprekspartner voor alle betrokken partijen.

De plafondspecialist biedt ondersteuning vanaf het eerste ontwerp en de eerste specificaties, tot de planning en coördinatie, en uiteraard ook tijdens de uitvoering van de bouwwerken. Zowel bij stadia, luchthavens, gezondheidsprojecten als kantoren.

Vektron biedt op maat gemaakte systemen met aangepaste formaten van de metalen plafondtegels aan. Met vektron passen kleur en afwerking harmonisch en naadloos bij en in elkaar. De flexibele plafondelementen met high-end verlichtingsarmaturen vormen een afgewerkt geheel met het verluchtingsrooster, de airco of de ingebouwde speakers.

Slimme plafondeilanden

Naast dit maatwerk, biedt producent vektron gestandaardiseerde en tegelijkertijd toch flexibele plafondsystemen. Zo bevatten de volledig nieuwe vektron ceiling rafts plafondeilanden zowel verlichting (met ingebouwde aplis 60 downlights) als akoestische isolatie. Verlaagde plafonds beïnvloeden nu eenmaal de geluidsprestaties van een ruimte en moeten daarom optimaal tegemoetkomen aan de comfortwensen van de gebruiker. De vektron ceiling rafts integreren geluidsabsorptie tot een factor 0,9, terwijl ze een geluiddemping tot 47 decibel garanderen en daarboven standaard zijn voorzien van een akoestisch vlies.

Verder bieden ze een optimaal en uniform lichtniveau aan van gemiddeld 500 lx op werkvlakhoogte en ligt de verblindingsfactor erg laag (UGR < 9).

Architecturale vrijheid

Plafonds bieden de architecten, ingenieurs en andere bouwprofessionals creatieve vrijheid en controle. Ze krijgen vrij spel wat het ontwerp van de plafonds betreft, en dit zowel vanuit een esthetisch als functioneel oogpunt.

In het dagelijks leven ligt de aandacht niet op plafonds. Vektron brengt deze onopvallende oppervlakken tot leven. Structuur, reliëf en symmetrische schaduwvoegen ondersteunen het architectonische ritme van de ruimte. De plafondsystemen van vektron koppelen diverse comfortoplossingen aan performante lichtoplossingen en geven zo een vollere betekenis aan architecturale verlichting.

Bron: Kreon
Deel dit artikel:
Contacteer kreon
Onze partners