Kristiaan Borret wordt nieuwe Brusselse stadsbouwmeester

Een adviescommissie draagt Kristiaan Borret (48) voor als de nieuwe stadsbouwmeester van het Brussels Gewest. Vandaag wordt over zijn aanstelling gestemd door de Brusselse ministerraad. Zo staat te lezen in De Standaard. 

Borret heeft ervaring als stadsbouwmeester. Van 2006 tot 2014 vervulde hij die functie in Antwerpen. Dit voorjaar werd zijn contract voortijdig beëindigd, toen bleek dat Antwerpen het team van de stadsbouwmeester aanzienlijk verkleinde en de onafhankelijkheid van de functie niet langer gegarandeerd was.

In september begon Borret als decaan van de faculteit ontwerpwetenschappen (UA). Dat mandaat stopt nu.

In Brussel wordt Borret de opvolger van Olivier Bastin, wiens mandaat zopas afliep. Minister-president Rudi Vervoort (PS) verhoogt zijn financiële inspanningen om het team te versterken. Brussel heeft tal van prioritaire zones die de komende jaren ontwikkeld worden. 

 

Onlangs nog leidde Kristiaan Borret als moderator het panelgesprek in goede banen dat volgde op de filmvoorstelling van The Competition in Antwerpen, een organisatie van Architectura.be. Vorig jaar mocht hij uit handen van toenmalig Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Architectuur2012-2013 in ontvangst nemen. 

Bron: De Standaard - Geert Sels

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage