L-blok Falconhoven bekroond met BREEAM Award 2019

BRE kondigde op 4 maart de winnaars aan van de BREEAM Awards 2019 tijdens een gala-avond in Londen. Duurzame projecten van over heel de wereld werden bekroond. Het L-blok van het Antwerpse project Falconhoven won de award in de categorie ‘Homes-Design stage’. Bopro was BREEAM-adviseur van het project. Het L-blok werd ontwikkeld door CIP en is een ontwerp van het Londense bureau Caruso St John Architects, in samenwerking met de studiebureaus EstablisIngenium, VenacSteto, en Bureau Bouwtechniek.

De BREAAM Awards bekronen excellentie in duurzaam bouwen. Tot de winnaars behoren de meest innovatieve BREEAM-gerelateerde duurzame gebouwen van de voorbije 12 maanden in landen van het Verenigd Koninkrijk tot ver daarbuiten, zoals  Cuba, Roemenië, China en dus ook België. Bekijk alle winnaars hier

Het L-blok van het project Falconhoven is een appartementsgebouw van drie verdiepingen hoog met 51 woongelegenheden dat resoluut voor duurzaamheid kiest. Duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt en energiebesparende maatregelen zijn toegepast. Deze verlagen niet alleen de energiefactuur maar ook de milieu-impact. Ook welzijn en sociale integratie maken deel uit van dit duurzame project. De standaarden op het vlak van comfort en gezondheid zijn hoog. Het ontwerp zorgt voor optimale daglichttoetreding, akoestiek en gezonde binnenlucht.

Bopro en CIP streven ernaar om ook in de postconstructiefase de hoogste BREAAM-score te behalen voor residentiële projecten in België.

Het integrale bouwblok Falconhoven is van de hand van het ontwerpteam Caruso St John Architects, Rapp+Rapp, Bovenbouw Architectuur, Ono architectuur. AG VESPA coördineert de gebiedsontwikkeling van Falconhoven.

Bron: BRE, Bopro
Deel dit artikel:

Onze partners