Laadpunten voor elektrische wagens: eenvoudig en tijdbesparend systeem

Met de opkomst van de elektrische wagens worden veel eigenaars van gebouwen geconfronteerd met de vraag naar laadsystemen die op de parkings voorzien dienen te worden. Dankzij het Podis Powerbus systeem heeft Wieland een handig antwoord op deze vraag. Dit systeem laat toe om op een eenvoudige wijze de voeding naar verschillende laadpunten te voorzien in nieuwbouw, maar ook in bestaande gebouwen.

Podis Powerbus is later eenvoudig uit te breiden of aan te passen, en het systeem neemt zeer weinig plaats in.

De toepassingen zijn zeer uitgebreid. Of het nu gaat om een privé-woning, een publieke parking, een parking van een hotel of een parking voor bedrijfsgebouwen of appartementsgebouwen, het Podis Powerbus systeem geeft telkens een eenvoudige en snelle oplossing. Niet alleen is het tijdbesparend (tot 70% besparing) maar ook wordt er flink bespaard op de kabellengtes (tot 71% besparing).

 

Geringe kans op fouten

Het systeem omvat alle componenten (behalve de opladers zelf) en het principe is een vlakke voedingskabel waar op een eenvoudige wijze aftakkingen gemaakt kunnen worden. Eenvoudig, snel en efficiënt want met dit systeem is de kans op fouten uiterst gering.

Afhankelijk van het aantal laadpunten is er een systeem tot 63A en een zwaardere versie van 80A tot 100A. Per aftakking is er ook een zekeringsbox mogelijk zodat elke lader apart met een zekering van 16A beschermd is.

Bron: Atem

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage