Laat je vloerverwarming infrezen bij jouw renovatieproject

Vloerverwarming is al jaren aan een felle opmars bezig, maar één bepaald type vloerverwarming doet het nu wel bijzonder goed. Vloerverwarming volgens het freessysteem is de oplossing bij uitstek voor renovaties, omdat de plaatsing snel en schoon verloopt. Bovendien is er geen opbouwhoogte nodig waardoor je ook vloerverwarming kan leggen in ruimtes waar het initieel niet voorzien was. 

Belgen renoveren alsmaar meer. Bouwgrond is immers schaars en bouwen is immens duur geworden. Aan oude woningen – met tekortkomingen, maar ook met veel potentieel – is er daarentegen geen gebrek. Precies daarom investeren gezinnen steeds vaker in bestaande huizen die ze grondig renoveren tot prachtige en karaktervolle woningen, voorzien van alle modern comfort. 

Oudere woningen zijn vaak niet voorzien van vloerverwarming, maar toch zorgt die verwarmingstechniek voor een erg comfortabele warmte tegen een lage kostprijs. Omdat vloerverwarming veel warmte genereert met weinig energie, betaal je minder aan stookkosten. 

Het VASCO-freessysteem is dé oplossing om vloerverwarming te voorzien in ruimtes die aanvankelijk niet voorzien waren van vloerverwarming. In die ruimtes is er geen opbouwhoogte meer vrij. Daarom is het freessysteem perfect geschikt voor renovatieprojecten. Zo kunnen gezinnen een oude woning alsnog energiezuinig en comfortabel maken.

Ook in nieuwbouwwoningen met casco-oplevering, een populaire formule, kan je vloerverwarming laten infrezen in de cementvloer (chape). 

 

De pluspunten

Wanneer je het vloerverwarmingssysteem laat infrezen, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Tot op het laatste moment kan je beslissen om vloerverwarming te installeren.
  • De installatie verloopt snel en proper. Volledig stofvrij dankzij het gebruik van een speciale stofzuiger met HEPA luchtfilter.
  • Je hoeft de dekvloer niet uit te breken, want de gleuven worden er rechtstreeks in gefreesd.
  • Er is geen extra opbouwhoogte, waardoor je de deuren niet hoeft in te korten.
  • Vloerverwarming volgens het freessysteem warmt sneller op. De vloerafwerking (tegels of anders) wordt rechtstreeks over de vloerverwarming geplaatst, met als gevolg een zeer snelle reactietijd.
  • Door de toepassing van lage watertemperaturen is dit systeem uiterst geschikt voor warmtepompen.
  • Door een combinatie van een lage en constante vloertemperatuur ontstaat er een optimaal warmtecomfort.
  • De luchttemperatuur kan 1 à 2°C lager. Daardoor werkt vloerverwarming energiebesparend.
  • De uitvoering gebeurt door een gespecialiseerde Vasco freesdienst. 

 

Ontzorging dankzo Vasco freesservice

Het freessysteem verschil van alle andere systemen. Bij dit systeem liggen de buizen in uitgefreesde gleuven in de cementvloer. Het opmaken van het legplan, het frezen en het leggen van de vloerverwarmingsbuis tot en met de aansluiting op de collector gebeurt door het Vasco freesteam. Wanneer er gekozen wordt voor het freessysteem dan zorgt de installateur voor de planning en de coördinatie van het project. Zo ben jij 100% zeker dat alles in goede banen geleid wordt. 

 

Ander vloerverwarmingssysteem?

Indien het wel mogelijk is om meer opbouwhoogte te voorzien, dan kan je kiezen uit verschillende vloerverwarmingssystemen. Zo is er bv. het droog-, tacker-, net- of noppenplaatsysteem tot zelfs wandverwarming. Je installateur kan je informeren over welk systeem de meeste voordelen voor jouw woning biedt. 

Bron: Vasco
Deel dit artikel:
Onze partners