LAUFEN kranen geven water vorm

Essentieel in design en uiterste functionaliteit van producten zijn elementen die deel uitmaken van LAUFEN Swissness: het is een specifiek en zeer eigenaardig karakter dat het bedrijf in staat stelt om transversale oplossingen te creëren met behoud van hoge kwaliteitsnormen. LAUFEN kranen completeren elk badkamerscenario en passen perfect bij de verschillende collecties in het portfolio van het bedrijf.

De badkameromgeving is voor LAUFEN een intiem toevluchtsoord, een ruimte die niet alleen wordt geassocieerd met gezondheid en hygiëne, maar ook met rust en een gevoel van welzijn. Alle elementen moeten een duidelijke rol spelen en in harmonie met elkaar zijn.

Dankzij de opgebouwde expertise op het gebied van keramiek, meubels en kranen heeft LAUFEN in de loop der jaren samengewerkt met de belangrijkste namen op het gebied van internationaal design en het meest complete badkamerscenario gecreëerd. Om een samenhangend designaanbod te bieden, werden LAUFEN-kranen vaak ontworpen om de verschillende collecties aan te vullen, zoals Kartell • LAUFEN, VAL, The New Classic, MEDA of LUA. Dit opent talloze mogelijkheden om vormen en kleuren optimaal op elkaar af te stemmen in de badkameromgeving. Naast de klassieke chromen versie zijn veel LAUFEN kranen ook verkrijgbaar met een elegante PVD-coating in titaanzwart mat, goud, mat goud, roségoud en de Inox-look. Het vermogen van het Zwitserse bedrijf is om dwarse lijnen te creëren die compatibel zijn met alle andere LAUFEN badkamercollecties.

Water- en energieverbruik verminderen

Alle kranen van LAUFEN worden gekenmerkt door een rechtlijnig en geometrisch ontwerp, een verfijnde esthetiek die perfect combineert met elke wastafel, douche of bad. Alle collecties delen hoge kwaliteitsnormen en de beste functionaliteit en zijn ontworpen om het water- en energieverbruik te verminderen.

LAUFEN kranen zijn een voorbeeld van duurzaamheid van materialen: dankzij een grote beschikbaarheid van reserveonderdelen garandeert LAUFEN een snelle en effectieve vervanging van de defecte elementen zonder de hele kraan weg te gooien. Bovendien worden de kranen gekenmerkt door ergonomische handgrepen en zorgen ze voor nauwkeurige aanpassingen van het waterdebiet en de temperatuur, wat moderne energiebesparende oplossingen oplevert. LAUFEN kranen zijn uitgerust met duurzame en onderhoudsarme patronen met Eco of Eco+ functie.

Verschillende kranencollecties

Kartell • LAUFEN

De kranencollectie Kartell • LAUFEN wordt gekenmerkt door een puur en ergonomisch design. Het slanke en minimalistische cilindrische design past perfect bij een puristische levensstijl. De collectie omvat zowel wastafel- als bidetmengkranen en een kolommengkraan voor opzetwastafels, allen voorzien van bedieningshendels. Bijzonder vermeldenswaard is hun besturingssysteem, dat individueel kan worden gepositioneerd en dat niet alleen maximaal comfort biedt aan de gebruiker, maar ook ruimte laat voor creativiteit. Naast de chromen uitvoering zijn de wastafelmengkranen ook verkrijgbaar met een elegante PVD-coating in mat titaanzwart, goud, roségoud en inox-look. De collectie wordt verder aangevuld met tweegats wandmengkranen, met enkele mengkraan of driegats mengkranen met dubbele knop. Op alle mixers is ook een praktische schijf verkrijgbaar, in verschillende kleuren, die de gebruiker een praktische ondersteuning biedt voor persoonlijke effecten.

Pure

Konstantin Grcic staat bekend om zijn logische ontwerp met functie bedoeld in menselijke termen en deze benadering is perfect belichaamd in de Pure kranenlijn. De elegante wastafelkranen in de serie worden gekenmerkt doordat niet alleen het kraanlichaam, maar ook de hendel en de afvoer naar boven of naar voren taps toelopen. Dit geeft de ééngreepsmengkranen een slanke, lichte uitstraling, die perfect harmonieert met puristische designbadkamers. Naast de kranen voor de wastafelrand omvat de Pure kranenserie ook een verhoogde kraan voor wastafelschalen, een 2-gats wanduitloop, een bidetmengkraan en kranen voor bad en douche, allemaal in dezelfde vormentaal en brengen veel van comfort in de badkamer. De Pure-collectie bevat ook nieuwe uiterst eigentijdse afwerkingen in PVD titaniumzwart mat.

The New Classic

De kranencollectie New Classic die Marcel Wanders studio creëerde om de lijn van keramiek en meubels met dezelfde naam te completeren, heeft een formele puurheid die kan worden geïntegreerd in elke omgeving, van de meest klassieke tot de jongste en meest eigentijdse. De lijn is verrijkt met de elegante versie in gouden PVD met een matte finish. Voor het strakke ontwerp van The New Classic-kranen, gekenmerkt door groeven aan de basis van hun lichaam, heeft LAUFEN geput uit een zeer lange en gevestigde fabricage-knowhow. De kranencollectie New Classic is ook milieuvriendelijk. De Ecototal-cartouche in de douche- en badmengkranen vermindert het water- en energieverbruik met een temperatuur- en volumebegrenzer. Ook de wastafels zijn voorzien van milieuvriendelijke techniek en voldoen aan de eisen van de hoogste energiebesparingsklasse van het Unified Water Label.

LUA

De LUA-collectie, ontworpen door Toan Nguyen, presenteert een complete lijn kranen voor wastafel, bidet, badkuip en douche, allemaal gekenmerkt door dezelfde extreem strakke en minimalistische vormentaal. De uitloop is aan het uiteinde licht gebogen en de hendel, met een essentieel ontwerp, is gemaakt met een afgeronde handgreep aan de onderkant die hem bijzonder comfortabel maakt. De kranen zijn verkrijgbaar in de meer klassieke verchroomde uitvoering of in de nieuwe PVD titaanzwart mat uitvoering en zijn uitgerust met het speciale Eco+ patroon voor een energiebesparende cold startfunctie.

kranen voor openbare en semi-openbare omgevingen

Curvetronic & Twintronic infrarood kranen

De Curvetronic- en Twintronic-mengkranen van LAUFEN zijn de ideale apparaten voor openbare of semi-openbare omgevingen: ze worden geactiveerd door een speciale infraroodtechnologie die het water laat stromen wanneer de handen van de gebruiker dicht bij elkaar zijn en elk contact met het oppervlak vermijdt.

De mixers met infraroodbediening zijn bijzonder intuïtief in gebruik en gemakkelijk schoon te maken, waardoor een hoog niveau van ontsmetting behouden blijft.

Bovendien kunnen ze in vergelijking met klassieke kranen tot -70% water besparen dan traditionele mengkranen en zijn de onderhoudskosten en het energieverbruik aanzienlijk lager dan het gemiddelde, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Het is mogelijk om een energievoorziening te gebruiken via een stroomvoorziening of een gewone lithiumbatterij die ongeveer drie jaar meegaat, gelijk aan 200.000 gebruiksbeurten. Door hun gebruik zijn ze ideaal voor openbare diensten zoals ziekenhuizen, bejaardentehuizen, sporthallen, scholen, luchthavens, treinstations, fitnesscentra, restaurants en nog veel meer.

Curvetronic en Twintronic mengkranen zijn ook geschikt voor thuissituaties dankzij twee intelligente en individueel aanpasbare functies: de looptijd en de waterafgiftetijd. Bijzonder handige functies als er kinderen in huis zijn die wel eens kunnen vergeten het water dicht te draaien.

Bron: LAUFEN
Deel dit artikel:

Contacteer LAUFEN

Onze partners