LCC-plafonds in kindercampus Theodoor in Jette

Kindercampus Theodoor is een nieuwbouwproject ingebed in het bestaande talud van de site, gelegen aan de rand van de universiteits- en ziekenhuiscampus van de VUB naast het Laarbeekbos. De kindercampus geeft verschillende doelgroepen een nieuw kader, want huisvest een kinderdagverblijf uitgebaat door de VUB voor 120 tot 150 kindjes, een kleuter- en lagere school van het GO! voor 240 kinderen, scoutslokalen voor de Faunaten van Brussels Open Scouting, kantoren voor het Huis van het Kind met gebruiksruimten voor Kind & Gezin en kantoren voor het CAW. De campus omvat in totaal 5.000 m2 vloeroppervlakte. Voor de verwezenlijking van dit project werd voor de plafonds een beroep gedaan op Interalu - LCC Plafonds.

Betonkernactivering

Gunter Luypaert, accountmanager Metal Ceilings bij Interalu – LCC-Plafonds stelt het volgende over dit project: “In dit project is gekozen voor betonkernactivering. Samen met onze partners, architectenbureau Cuypers&Q en aannemer Houben NV, vonden we een oplossing die rekening houdt met 3 essentiële eisen voor het plaatsen van een metalen plafond onder betonkernactivering, namelijk voldoende doorlaat, een goede akoestiek en een esthetische meerwaarde.”

Esthetiek en akoestiek

Luypaert gaat verder: “Het BLHx-plafond is hier de perfecte keuze omwille van het strakke design. De verlichting is mooi geïntegreerd in de open voegen tussen de plafondpanelen. De verluchtingsroosters en andere technieken werden verwerkt in het plenum. Dankzij de verticale akoestische isolatie die geplaatst wordt in de plafondpanelen respecteren we de gevraagde doorlaat en zorgen we eveneens voor voldoende akoestische absorptie in de ruimtes. Zo kunnen wij het comfort van de gebruikers garanderen.”

Samen naar hetzelfde einddoel

“Samen met de bouwheer, architect en aannemer zoeken we bij Interalu - LCC-Plafonds naar een oplossing op maat en streven wij steeds we naar een geslaagd project voor alle partijen”, concludeert Gunter. 

Voor meer info over dit project, zie: https://architectura.be/nl/nieuws/kind-is-koning-op-nieuwe-kindercampus-theodoor-in-jette-cuypers-q-architecten/.

Bron: Interalu

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage