Le Chic, de wedergeboorte van geaderde patronen in Silestone®

Cosentino lanceert de nieuwe Le Chic-collectie, een geavanceerd ontwerp dat de schoonheid van geaderde patronen combineert met de elegantie en verfijning van Silestone®. Silestone® Le Chic omvat zes nieuwe designs die door middel van innovatie, verbeterde expressieve geaderde patronen en metallic accenten bevatten. Deze designs zorgen voor een mooi contrast met neutrale achtergronden zoals crème, diepblauw en zwart. Dankzij dit contrast ontstaat er een diepte in het ontwerp.

'Elegantie' is een eigenschap die wordt gekenmerkt door een minimalistische eenvoud die precisie en uitmuntendheid niet in de weg staat. 'Verfijnd' daarentegen wordt gebruikt om iets te beschrijven dat geperfectioneerd is en steeds fijner en zuiverder wordt. Beide definities zijn van toepassing op Le Chic, het nieuwste product van Cosentino’s Silestone®. Na het veroveren van stedelijke ruimtes met moderne esthetiek met de Urban Crush serie, toont Le Chic alle elegantie en verfijning van Silestone®.

Herdefiniëring klassieker

Deze nieuwe Silestone® collectie herdefinieert een tijdloze klassieker. Het is een stap vooruit op gebied van geaderde oppervlakken met zes designs geïnspireerd op de charme van Victoriaanse en Parijse ruimtes in een nostalgische en tegelijk moderne, tijdloze uitvoering. De Le Chic collectie is een elegant en geraffineerde serie op het kruispunt van mode en design.

Innovatie en duurzaamheid vormden de basis voor de ontwikkeling van de nieuwe collectie. Le Chic wordt namelijk gecreëerd met behulp van een nieuw ontwerpproces. Dit proces omvat het digitaal scannen van natuurstenen platen om de ingewikkelde aderpatronen vast te leggen en vervolgens geavanceerde technologie te gebruiken om die patronen op het oppervlak van de Le Chic platen te recreëren. Het resultaat is een zeer realistisch en gedetailleerd aderpatroon dat de uitstraling van natuursteen nabootst.

HybriQ+®-technologie

Op vlak van duurzaamheid maakt de nieuwe collectie gebruik van van Cosentino’s gepatenteerde HybriQ+®-technologie. Silestone® Le Chic wordt namelijk vervaardigd met behulp van 99% hergebruikt water, 100% hernieuwbare energie en 20% gerecycleerde grondstoffen. Bovendien bevat de samenstelling slechts 10% silica in twee designs. Voor de overige 4 designs is dit 40%.

Zes designs

De Le Chic collectie bestaat uit zes designs.

Parisien Blue

Pure nostalgie naar de Franse hoofdstad. Dit design beschikt over een diepe blauwachtige tint met een sterke persoonlijkheid en karakter. Het ontwerp is geïnspireerd op de tinten van beroemde Romeinse keizerstenen, gecombineerd met fijne aders in okertinten.

Eclectic Pearl

Eclectic Pearl is een samensmelting van klassiek en modern. Het ontwerp heeft vloeiende stromen van delicate tinten ingelegd met korrels zoals diamanten op juwelen. Eclectic Pearl hypnotiseert met delicate adering, textuur en metallic accenten over het hele oppervlak.

Versailles Ivory

Dit is de warmste tint van de collectie. Een zeer subtiele tweekleurige gradiënt marmering op de achtergrond betovert met de flikkerende lichtjes van de gouden schittering. Versailles Ivory straalt luxe en elegantie uit en doet denken aan de uitbundigheid van het paleis van Versailles.

Victorian Silver

Dit design biedt een zachte, subtiele, tweekleurige marmering op de achtergrond, met gradiënteffecten en grote diepte. De koele achtergrondkleur mengt zich met de zilveren en donkergrijze aders, om een elegante kleur te creëren die naadloos past bij warme en koele tinten.

Bohemian Flame

Deze kleur heeft subtiele, golvende aders met metallic inlays in kopertinten. De kleur is geïnspireerd door de beweging van de gouden lavastromen die littekens op vulkanische grond achterlaten. De kleur doet denken aan de rustig bewegende gouden vlam van kaarsen die de kleine metallic stukjes accentueren.

Romantic Ash

Grote rivieren en afzettingen in verschillende groottes wekken herinneringen op aan de melkweg die zichtbaar is aan een heldere sterrenhemel. Het blauwe accent versterkt de diepte van Romantic Ash.

Bron: Cosentino
Deel dit artikel:

Contacteer Cosentino

Onze partners