Le Pesage, een restaurant met de handtekening van Lionel Jadot

Le Pesage

Op een steenworp afstand van de Boitsfort-renbaan op de Drohme-site is het voormalige weeggebouw van de jockeys in 2018 omgevormd tot een restaurant, Le Pesage. Ontworpen in 1900 door de architect François Kips, werd de plaats voor het eerst gemoderniseerd en uitgebreid in 1942 door Paul Breydel en vervolgens volledig gerenoveerd door de SAU in 2017. De weegbijlage werd gecreëerd in 1951. Vandaag is het de beurt aan Lionel Jadot om zijn handtekening te zetten, het interieur van het gebouw te vergroten met gerecyclede materialen en de circulaire economie te gebruiken om er een uniek kleurrijk restaurant van te maken.

\"Met zijn 32 hectare ongerepte natuur aan de rand van het Soignes-bos, heeft Drohme de ambitie om op de site van de Hippodrome van Uccle-Boitsfort een ​​nieuw model van vrijetijds- en actief recreatiepark te ontwikkelen, voor de generaties die de natuur en het architecturale erfgoed vieren\", zegt Michel Culot, CEO van Drohme, die het ontwerp van het restaurant toevertrouwde aan Lionel Jadot.

\"Drohme is een levend park, doordrenkt van geschiedenis en bedacht om alle ontmoetingen aan te moedigen. Le Pesage is een integraal onderdeel van het nieuwe leven dat sinds 2014 in Drohme is geboren. De creatie van dit creatief restaurant is een belangrijke stap in de toekomst van het park. Naast de culinaire ervaring en gezelligheid, is eten bij Le Pesage een gelegenheid om deze prachtige site (opnieuw) te ontdekken, wat een genot is voor wandelaars, ruiters, gezinnen, fietsers en golfers. \"

Respect voor de natuur

Le Pesage moest voldoen aan de waarden van Drohme, gebaseerd op respect voor de natuur en vrij van obstakels van welke aard dan ook. De keuze voor Michel Culot was overduidelijk voor de interieurarchitect Lionel Jadot, die al gebouwen uit de horecasector had verplaatst, zoals het restaurant Rural in Parijs of het Jam Hotel in Brussel.

In dit project liet Lionel Jadot zijn stokpaardjes los: het gebruik van gerecyclede materialen en de focus op circulaire economie. Resultaat: het interieur van Le Pesage is zowel rauw als gastvrij, heterogeen en consistent, modern en kalssiek, kleurrijk en sober. Opvallend zijn de onbedekte muren en de prachtige geborgen stenen vloer, verbonden met een gekleurd cement.

Deel dit artikel:
Onze partners