LED-gevel voor vernieuwde Nekker in Mechelen

Gevelspecialist VPT Versteeg levert ca. 480 m² aluminium gevelbekleding aan 2 gebouwen van sportaccommodatie De Nekker in Mechelen. De Nekker is een sport- en recreatiedomein, gelegen net buiten het stadscentrum, bij de wijk Nekkerspoel. De gevelbekleding wordt voor een groot gedeelte voorzien van ART-Punch bos-patroon met daarachter LED-strips in RGB-kleuren. De bekleding loopt van buiten door naar binnen. Ook het plafond van de onderdoorgang wordt bekleed. Het ontwerp voor de nieuwe Nekker is van architectenbureau VenhoevenCS i.s.m. BURO II & ARCHI+I. Het gebouw wordt gerealiseerd door THV ACH Bouw / Van Hout.
Gevelspecialist VPT Versteeg levert ca. 480 m² aluminium gevelbekleding aan 2 gebouwen van sportaccommodatie De Nekker in Mechelen. De Nekker is een sport- en recreatiedomein, gelegen net buiten het stadscentrum, bij de wijk Nekkerspoel. De gevelbekleding wordt voor een groot gedeelte voorzien van ART-Punch bos-patroon met daarachter LED-strips in RGB-kleuren. De bekleding loopt van buiten door naar binnen. Ook het plafond van de onderdoorgang wordt bekleed. Het ontwerp voor de nieuwe Nekker is van architectenbureau VenhoevenCS i.s.m. BURO II & ARCHI+I. Het gebouw wordt gerealiseerd door  een tijdelijke vereniging van aannemer ACH Bouw en Van Hout.

VenhoevenCS won de opdracht via een open oproep van de Vlaamse Bouwmeester. De uitdaging was om naast het ontwerpen van een modern en duurzaam zwembad ook een nieuw gezicht te geven aan De Nekker als geheel.

Vanuit het complex krijgt men, door middel van een grote patio, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters, uitzicht op het prachtige domein van De Nekker. Alle horecafuncties worden samengebracht tot één volume dat werkt als een grote kijker in de richting van het recreatieterrein. Vanuit de cafetaria kunnen ouders hun spelende kinderen zowel in de vernieuwde binnenspeeltuin als in het zwembad in het oog houden. Er worden verder ook extra terrassen en een grote tribune voorzien.

Naar verwachting wordt De Nekker in 2013 opgeleverd.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage