Ledverlichting van Schréder verhoogt verkeersveiligheid in Kennedytunnel

De Kennedytunnel, een essentiële verkeersader onder de Schelde in Antwerpen, onderging een belangrijke upgrade. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) besloot om de wandplaten en de verlichting te vervangen. Ter vervanging van de natriumarmaturen koos het agentschap voor slim beheerde ledverlichting van Schréder.

Voordelen van slim beheerde led-verlichting

De keuze voor de slim beheerde LED-verlichting van Schréder was gebaseerd op de volgende redenen:

  • Verhoogd comfort en veiligheid: de nieuwe TFLEX tunnelarmaturen zorgen voor continu light en uniformiteit, wat essentieel is voor de veiligheid in de tunnel.
  • Geoptimaliseerd onderhoud: de impact op het verkeer wordt geminimaliseerd door efficiënter onderhoud.
  • Lagere energiekosten: de overstap naar LED zorgt voor aanzienlijke besparingen in energieverbruik.

Uitzonderlijke zichtbaarheid door fotometrische technologie

De TFLEX LINE armaturen, geïnstalleerd in de Kennedytunnel na een grondige openbare aanbesteding, bieden superieur visuele prestaties dankzij geavanceerde fotometrische technologie. Dit garandeert perfecte zichtbaarheid binnen de tunnel en helpt het 'zwart gat-effect' te voorkomen. Om te voldoen aan de CIE-normen van verlichtingsniveaus, voegde Schréder nog aanvullende verlichting toe bij de ingangen, aangepast aan de buitenlichtsterkte.

Slim beheer en continue monitoring

De veiligheid binnen de tunnel wordt gewaarborgd door continue monitoring via het Advanced Tunnel Solution (ATS) en het Tunnel Control System (TCS). Deze systemen staan in verbinding met het IRIS-beheersysteem van het Agentschap Wegen en Verkeer, wat realtime aanpassingen en onderhoud van de verlichting mogelijk maakt.

duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van installaties

De duurzaam ontworpen TFLEX-armaturen van aluminium en glas optimaliseren de warmteverspreiding, wat bijdraagt aan de lange levensduur. Voor efficiënt onderhoud zijn de driverboxen geplaatst in een afzonderlijke servicekoker, wat de tunneloperaties niet verstoort.

efficiëntie installatie minimaliseert verkeersimpact

Om de impact op de drukke Antwerpse Ring te beperken, vonden de installatiewerken voornamelijk 's nachts plaats. De plug-and-play-aanpak van de TFLEX-armaturen en de voorgekabelde systemen zorgen voor snelle en effectieve installatieprocessen. Door deze modernisering verwacht Agentschap Wegen en Verkeer het energieverbruik met 70% te verminderen, terwijl de veiligheid en het comfort voor automobilisten significant verbetert.

Deel dit artikel:
Contacteer Schréder BE
Onze partners