Lego Architecture Studio

De Deense speelgoedfabrikant Lego bracht onlangs Lego Architecture Studio op de markt - een nieuwe set van bouwstenen die gericht is op architecten en ontwerpers. De set bestaat uit meer dan 1.200 stukken van 76 unieke onderdelen, van afgeschuinde wigvormige blokken tot eenvoudige bakstenen, ontworpen om zo veel mogelijk vrijheid en creativiteit mogelijk te maken.

Aspirant - architecten

'Iedereen met een interesse in architectuur kan nu eigen originele ontwerpen maken of kleine architectonische hoogstandjes neerzetten, zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren of de Trevifontein,' volgens een verklaring van Lego. Het nieuwe ontwerp schuwt de typische, gedurfde, primaire kleuren van Lego en kiest voor monochrome witte en transparante elementen. De bouwstenen zijn zo eenvoudig mogelijk, zonder versieringen. Men kan ze gebruiken voor kleine en grote schaalmodellen.

'Architecture Studio neemt Lego fans terug mee in de tijd, naar de basisbouwstenen die generaties van aspirant-architecten inspireerden, waaronder ook ik," zegt stedenbouwkundige en oprichter van Common Office, Finn Williams, die de Europese versie van het product onlangs lanceerde in Lego's London Flagship Store.


Een professionele handleiding

Lego versterkt haar oproep aan architecten en ingenieurs door een 250 pagina's tellende gids. Architectenbureaus geleid door o.a. Sou Fujimoto, Ma Yansong en Moshe Safdie leverden bijdragen aan de handleiding. Ze reflecteerden hierin over het dubbel gebruik van het speelgoed als design tool. Het boek bevat ook thematische voorbeelden om gebruikers te inspireren: schema's over omvang, massa, oppervlakte of voorbeelden van projecten gebouwd met behulp van de 1.200 stenen.

Bron: Dezeen
Deel dit artikel:

Onze partners