Leo Van Broeck en Annekatrien Verdickt genomineerd voor Mobiliteitspersoonlijkheid 2018

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit reikt voor de vierde keer een gouden DuMo uit aan de persoon die het meest betekend heeft voor de Vlaamse mobiliteit in het afgelopen jaar. Bij de drie genomineerden zijn ook twee architecten: Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck en Annekatrien Verdickt van TETRA architecten. Stemmen op jouw favoriete kandidaat kan nog tot 15 december.

 

De leden en compagnons van het Netwerk Duurzame Mobiliteit nomineerden 3 kandidaten: Annekatrien Verdickt (FilterCaféFiltré), Cathy Macharis (MOBI – VUB) en Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester). Zij maken kans om Eva Van Eenoo (2017), Filip Watteeuw (2016) en Kobe Boussauw (2015).op te volgen als Mobiliteitspersoonlijkheid van het jaar.

Leo Van Broeck is genomineerd omdat hij tijdens zijn Bouwmeesterschap de nadruk legt op ons versnipperd woonmodel en de negatieve gevolgen daarvan op onze mobiliteit. Annekatrien Verdickt is naast zaakvoerder van TETRA architecten ook woordvoerder van FilterCaféFiltré, dat acties op het getouw zette voor een betere luchtkwaliteit aan de schoolpoort. Ook Cathy Macharis, professor Duurzame Mobiliteit en Logistiek aan de VUB, zet zich in voor een duurzamer mobiliteitssysteem. 

Stemmen kan op de website van het Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Bron: Netwerk Duurzame Mobiliteit
Deel dit artikel:
Onze partners