Lijst van “energiebewuste architecten” breidt verder uit

Architecten zijn nog altijd enthousiast voor het behouden of behalen van het label ‘energiebewust architect’. Het label, dat in 2008 door NAV, in samenwerking met BVA (Bond Vlaamse Architecten) en VEA (Vlaams Energieagentschap) in het leven werd geroepen, is dit jaar opnieuw toegekend aan meer dan 400 architecten die hiervoor een opleidingstraject volgden.
Architecten zijn nog altijd enthousiast voor het behouden of behalen van het label ‘energiebewust architect’. Het label, dat in 2008 door NAV, in samenwerking met BVA (Bond Vlaamse Architecten) en VEA (Vlaams Energieagentschap) in het leven werd geroepen, is dit jaar  opnieuw toegekend aan meer dan 400 architecten die hiervoor een opleidingstraject volgden.

Anderzijds toonden reeds meer dan 50% van de architecten, die in 2008 de cursus volgden, aan dat ze een energiezuinig project hebben gerealiseerd. Hiermee wordt het nut van het project extra in de verf gezet. Zij kunnen het label ook verder in de toekomst behouden.                
In februari organiseerde NAV voor de derde keer de cursus energiebewust architect. Meer dan 400 architecten namen deel aan de vier opleidingssessies. Na afloop van de cursus ondertekenden ze een engagementsverklaring om binnen de twee jaar een lage-energiewoning (E-60 woning) te realiseren. Hierbij werd hen het label van “energiebewust architect” toegekend. De architecten kunnen twee jaar lang met het label uitpakken. 

In 2008 ondertekenden meer dan 500 architecten reeds deze engagementsverklaring. Voor die architecten was het tijd om aan te tonen dat zij binnen de periode van twee jaar een lage-energiewoning gerealiseerd hebben. Opmerkelijk is dat meer dan 50% de voorziene E-normen hebben behaald, waardoor ze het label verder behouden. De 700 architecten die in 2009 deelnamen aan de cursus hebben nog tot begin juni de tijd om hun referentiedocumenten te bezorgen aan NAV.


Deel dit artikel:
Onze partners