Lino Art Linolum: innovatieve architectencollectie van Armstrong

Armstrong World Industries heeft een innovatieve Linoleumcollectie voor architecten gelanceerd. De multinational toonde initiƫle voorbeelden van patronen aan bepaalde architecten op de expositie BAU 2009 en heeft op basis van hun feedback het product tot marktrijpheid ontwikkeld.

Lino Art Linoleum: metallic, retro- en antieke looks
Armstrong, wereldleider in ontwerp en productie van plafonds en vloeraankleding, heeft een innovatieve linoleumcollectie voor architecten gecreëerd. De ontwerpen springen in het oog door de combinatie van traditioneel Armstrong DLW linoleum met echt metaalgranulaat dat een reeks van lichtweerspiegelingen genereert en zo de vloer een zekere uitstraling verschaft. De kleurwereld van de Lino Art collectie bevat 18 zwarte, grijze en bruine tinten in zes kleurbereiken en gaat gepaard met een bijkomstig visueel effect dat geproduceerd wordt door verbleekte retro-streepontwerpen en contrasterende schilfervloeren. Armstrong toonde initiële voorbeelden van patronen aan bepaalde architecten op de expositie BAU 2009 en op basis van hun feedback ontwikkelde het product tot marktrijpheid met ontwerpers in de productie.

Linoleum verenigd met echt metaal
Fijn aluminiumgranulaat geeft aan Lino Art Alumino de kenmerkende zijdeachtige, glanzende schijn. Tegen een ongekleurde, lichtgrijze of een donkerdere dubbelgekleurde grijze achtergrond genereert dit glanzende effecten die wijzigen wanneer deze vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Lino Art Firmament wordt gekarakteriseerd door grotere aluminiumvlokken die het licht weerspiegelen op een manier die helderder en intensiever is dan Art Alumino, en die een gitzwart linoleum creëren, dat enigszins doet denken aan een met sterren bezaaide hemel.


Lino Art Alumino: een zijdeachtige glans


Lino Art Firmament: de sterrenhemel


De antieke look van brons
Lino Art Bronce
interpreteert koper en brons om een visuele transformatie te verwezenlijken. De subtiele bronsgekleurde pigmenten zijn verspreid over de drie bruine basistinten zodat het geheel een glanzende schijn krijgt.
Lino Art Bronce: de antieke look

Streepeffect en schilferontwerp
Lino Art Linea
wordt gekenmerkt door het weinig contrasterende streepontwerp in de retrolook. Alle drie versies hebben een op subtiele manier verbleekte look met variërende grijze en bruine schakeringen in warme en koele kleurtinten. De zes kleuren van Lino Art Star zijn ontworpen om bij deze schakeringen te passen. Deze vlokkentructuur combineert een ongekleurde achtergrond met contrasterende en onregelmatig gevormde kleurvlokken.


Lino Art Linea: de retro look


Lino Art Star


Een collectie met aansluiting op het geheel
Het zijn echter niet enkel de zes kleuren van Lino Art Linea en Lino Art Star die gemaakt zijn om samen te schakeren. Samen met de drie tinten Lino Art Bronce en de grijs-zwarte effecten van Lino Art Alumino en Firmament, produceert de volledige collectie een kleurensysteem met in totaal 18 posities, waarvan negen in het bruine gamma liggen en de andere negen in schakeringen van grijs liggen. De structuren van de Lino Art collectie kunnen dus harmonieus met elkaar gecombineerd worden. Ze passen bij het traditionele Armstrong DLW linoleum Uni Walton in grijs en zwart, samen met de bruine tinten van ARMSTRONG DLW Nadelvlies Strong, en creëren op deze manier allesomvattende vloeroplossingen voor gebouwen.

Aantrekkelijk, praktisch en duurzaam op een vastberaden manier: Armstrong DLW linoleum
Armstrong DLW linoleum is een duurzaam, eenvoudig onderhoudbaar en milieuvriendelijk product. Het bestaat nagenoeg volledig uit natuurlijke materialen (98 procent), en 80 procent daarvan is hernieuwbaar. Dankzij deze kenmerken werden prestigieuze eco-labels, inclusief Blue Angel, het Swan-label en het Oostenrijks Milieucertificaat toegekend aan het ARMSTRONG DLW linoleum. LPX Finish, dat door Armstrong op de volledige Lino Art collectie wordt toegepast, vergemakkelijkt onderhoud en reiniging.


Deel dit artikel:
Onze partners