Luchtkanalen Zehnder ComfoFresh ontvangen prestigieuze SKZ kwaliteitslabel

In juni hebben de luchtkanaalsystemen van de Europese binnenklimaatspecialist Zehnder van SKZ - Das Kunststoff-Zentrum het internationaal erkend SKZ kwaliteitslabel gekregen. Dit toonaangevend label werd in het hoofdkwartier van het prestigieuze testinstituut te Würzburg, Duitsland voor het eerst uitgereikt aan een ventilatieproducent. Het kwaliteitslabel is van toepassing op het volledige luchtkanalensysteem van Zehnder ComfoFresh met de productlijnen ComfoTube 75, ComfoTube 90 en ComfoTube flat 51.
In juni hebben de luchtkanaalsystemen van de Europese binnenklimaatspecialist Zehnder van SKZ - Das Kunststoff-Zentrum het internationaal erkend SKZ kwaliteitslabel gekregen. Dit toonaangevend label werd in het hoofdkwartier van het prestigieuze testinstituut te Würzburg, Duitsland voor het eerst uitgereikt aan een ventilatieproducent.  Het kwaliteitslabel is van toepassing op het volledige luchtkanalensysteem van Zehnder ComfoFresh met de productlijnen ComfoTube 75, ComfoTube 90 en ComfoTube flat 51.Das Kunststoff-Zentrum

SKZ is een van de grootste geaccrediteerde instituten voor de kwaliteitsgarantie van kunststof en kunststofproducten in Europa.  De activiteiten van het instituut omvatten alle gebruikelijke mechanische en analytische testen op buizen en buizenstelsels volgens nationale en internationale normen.  De Zehnder ComfoFresh luchtkanalen werden volgens zeer strikte eisen getest als onderdeel van het complete Zehnder woningventilatiesysteem met mechanische luchttoevoer en -afvoer.  Voor alle testen waren de resultaten succesvol.
De uitgebreide voorschriften en testen die het SKZ hanteert, verzekeren dat het Zehnder luchtkanalensysteem beantwoordt aan de hoogste eisen voor het verplaatsen van vitale lucht binnen gebouwen.

Veeleisende testen

De SKZ doorlichting omvat uitgebreide mechanische testen, zoals een stresstest, een test op ringstijfheid, druk- en schokweerstanden voor de ringen en een test van de flexibiliteit van de ringen, die bij de plooitest moet nagekeken worden. Verder hanteert SKZ strenge bijkomende criteria en vereisten met betrekking tot de samenstelling en productie van de luchtkanalen. Deze moeten vormvast zijn en zonder toevoeging van gerecycleerde materialen geproduceerd worden. De testverantwoordelijken van SKZ prijzen de uitmuntende producteigenschappen van de Zehnder luchtkanalen.
 
Het testen van alle fases van het productieproces volgens de SKZ specificaties verzekert een hoge kwaliteitsstandaard als nieuwe maatstaf voor woningventilatie systemen.


Foto: Zehnder GmbH, Lahr


“We zijn bijzonder fier op dit SKZ-kwaliteitslabel dat de hoge kwaliteit van ons ComfoFresh luchtverdeelsysteem erkent. Dit versterkt het vertrouwen in de prestaties van de door  Zehnder aangeboden woonhuisventilatiesystemen op de nationale en internationale markten. Het kwaliteitslabel bevestigt ook de toonaangevende positie van Zehnder als Europese marktleider op gebied van woningventilatie met warmterecuperatie,” verklaart Peter Cuveele, Directeur Marketing bij Zehnder Belgium.
Deel dit artikel:

Onze partners