Lunchen met Stefano Boeri in Flagey

Op dinsdag 3 mei verwelkomt Forum Press & Communication Stefano Boeri, het boegbeeld van de studio Stefano Boeri Architetti, voor 'Lunch with an Architect'. Stefano Boeri Architetti is in 1993 opgericht in Milaan en telt vandaag 70 medewerkers in Milaan, Shanghai en Tirana. De studio is in de loop der jaren uitgegroeid tot een referentie op het gebied van biodiversiteit en duurzame architectuur. Het markante project Bosco Verticale in Milaan vormt daar de volmaakte uitdrukking van.

Tijdens het ontwerpproces maakt Stefano Boeri Architetti gebruik van een rijk netwerk aan professionals: ingenieurs, landschapsarchitecten, landbouwkundigen en sociologen werken samen binnen een continue multidisciplinaire dialoog. Zo komen specifieke, innoverende oplossingen tot stand voor een brede waaier aan territoriale en sociaaleconomische contexten.

Het bureau ontwikkelde architectuur- en stadsvernieuwingsprojecten wereldwijd. Op dit moment werkt Stefano Boeri Architetti aan meerdere projecten, waaronder Forest City, een duurzame modelstad die tonnen CO2 kan opnemen en zuurstof kan produceren in een van de meest vervuilde gebieden ter wereld: de regio Beijing-Tianjin-Hebei; het masterplan Tirana 2030, dat de Albanese hoofdstad tot een bruisende nieuwe grootstad wil maken; en het Palazzo Verde in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, de eerste realisatie van de architect in België.

De lezing vindt plaats op dinsdag 3 mei van 12 tot 14 uur in Flagey Studio 1. Klik hier voor meer info en tickets. 

Bron: Forum Press & Communication
Deel dit artikel:

Onze partners