Lutgardissite verwacht bijkomend woningproject Delvaux

Op 25 maart 2015 maakte het Brusselse architectenteam Urban Platform zijn plannen bekend voor een nieuw woonproject in Oudergem. Residentie Delvaux zal bestaan uit een reeks appartementen, studio’s en penthouses gebouwd door de Hoeseltse projectontwikkelaar Cordeel. De residentie kadert in het masterplan van de Lutgardissite in Oudergem. 

Subtiel en organisch uitzicht

Het complex met luxewoningen, gelegen op amper 500m van Kasteel Hertoginnedal, zal een ondergrondse parking bevatten en zoveel mogelijk naar achteruitgeschoven worden, zodat het gebouw het zonlicht niet blokkeert voor de omwonenden. De gevels van de woningen zullen een combinatie vormen van hout en beton die in subtiele plooien voor een organisch uitzicht zorgen.

 

Energiebesparing én toegankelijkheid

Het zuinig omgaan met energie was één van de prioriteiten bij het ontwerp van Urban Platform. Zo is er een ventilatiesysteem voorzien, wordt de vrijgekomen warmte zoveel mogelijk gerecupereerd en is er dubbele beglazing. Een gedeelte van het dak zal bovendien bestaan uit een groendak. Daarnaast werd er ook aandacht geschonken aan toegankelijkheid. Zo zijn alle gebouwen volledig te bereiken door mindervaliden.

 

Erg gemengde omgeving

De bouw van het woningcomplex maakt deel uit van een breder ontwikkelingsplan op de Lutgardissite in Oudergem dat ook de renovatie en uitbreiding van een aantal schoolgebouwen en de constructie van een verzorgingscentrum voor ouderen voorziet. De oplevering van de volledige site wordt verwacht tegen eind 2018.

Deel dit artikel:

Onze partners