MADAM architectuur ontwerpt twee onafhankelijke duplexappartementen

MADAM architectuur tekende de plannen uit voor project Henri. Ze ontwierpen een appartementsgebouw van twee duplexappartementen die zo geschakeld zijn dat er geen gemeenschappelijke ruimtes zijn en zo dus onafhankelijk van elkaar functioneren.

Eén gebouw, twee appartementen

De grootste uitdaging aan dit project was volgens de ontwerpers om binnen het relatief kleine perceel twee kwalitatieve appartementen te ontwerpen die aan alle eisen voldoen. De twee duplexen beschikken elk over een eigen inkom en buitenruimte, een overdekte parkeerplaats, twee slaapkamers en een leefruimte.

Via de carport kom je in de eerste duplex binnen. De leefruimtes van deze duplex geven uit op een stadstuintje, alsook het slaapgedeelte op de eerste verdieping. De tweede duplex kom je binnen via de voordeur aan de straatkant. Het slaapgedeelte hiervan bevindt zich eveneens op de eerste verdieping, ook aan de straatzijde. De volledige tweede verdieping is een doorzon leefruimte met terras.

 

Duurzaamheid

Voor dit project werd gewerkt met sobere en eerlijke materialen. De plafonds bestaan uit zichtbeton met plankenbekisting en de vloeren uit hout en witte polyurethaan. Zowel de gevel als het dak werden doorgedreven geïsoleerd. Om duurzaamheid na te streven wordt ook het regenwater gerecupereerd.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage