Maquette creëert het Manhattan van België

Manhattan, het befaamde stadsdeel in New York, staat bekend om zijn dichte bebouwing en iconische wolkenkrabbers. Het is ook een belangrijke inspiratiebron voor de wereld van de architectuur. Zo leidde Manhattan tot één van de grootste full colour 3D-geprinte maquettes in België. Een succesvolle samenwerking tussen Binst Architects en Studio Abstract.

Hoogbouw komt tegenwoordig steeds meer aan bod. Architecten proberen op deze manier alsmaar sterker in te spelen op de schaarse beschikbare ruimte. Het Antwerpse architectenbureau Binst Architects staat bekend om zijn unieke concepten en design. Ook deze grote speler in Vlaanderen wil de ‘Manhattanisering’ van België promoten. Om dit doel te kunnen bereiken, kwam er een samenwerking tot stand met Studio Abstract, een maquettebouwer die gelegen is in Genk. Studio Abstract bouwt duurzame, kwaliteitsvolle maquettes die een functie hebben, inzicht bieden en een verhaal vertellen. Zij staan achter de stimulatie van niet-grondgebonden woningen en construeerden een maquette voor Binst Architects om dit statement samen met het Antwerpse bureau te kunnen maken.

Het ontwerp van Studio Abstract is één van de grootste full colour 3D-geprinte maquettes in België. Ze bestaat uit negen torens die zijn opgebouwd uit meer dan vijftig geprinte stukken. De opbouw van deze maquette gebeurde via 3D-printing waarbij men een ambachtelijke techniek wou implementeren. Daarom werd er geopteerd voor een full colour 3D-print waarbij Studio Abstract in overleg met Binst Architects de gepaste structuur heeft gekozen voor de uitwerking van dit project. Zo bestaat de maquette uit een houtstructuur die samenhangt met een abstracte witte weergave.

Met dit concept willen Studio Abstract en Binst Architects een nieuw leefdomein creëren met hoogbouw die van alle kwaliteiten voorzien is, net als bij een grondgebonden woning. De maquette zal verder uitdijen tot een grote stad. Naarmate Binst Architects hoogbouwprojecten realiseert, zal Studio Abstract er nieuwe torens aan toevoegen. 

Bron: Studio Abstract

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage