Mario Botta ontwerpt kantoorgebouw in Genk

De wereldberoemde Zwitserse architect Mario Botta, bekend van onder meer het museum voor moderne kunst in San Francisco, heeft een kantorencomplex ontworpen voor de stad Genk. Hij deed dat in opdracht van het vennootschap LRH, dat daarmee Botta’s eerste project op Belgische bodem heeft weten te strikken. Het kantorencomplex zal bestaan uit zeven verdiepingen met 22.000 terracottategels uit Firenze die het complex een uniek uitzicht zullen meegeven.

De wereldberoemde Zwitserse architect Mario Botta, bekend van onder meer het museum voor moderne kunst in San Francisco, heeft een kantorencomplex ontworpen voor de stad Genk. Hij deed dat in opdracht van het vennootschap LRH, dat daarmee Botta’s eerste project op Belgische bodem heeft weten te strikken. Botta wil met zijn ontwerp de stadsrand een stedelijk karakter te geven. Zelf noemt hij het een interessante uitdaging: het hoeven immers niet altijd metropolen als Shanghai of San Francisco te zijn.
Kantoorgebouw Genk


Het kantorencomplex zal bestaan uit zeven verdiepingen en 22.000 terracottategels uit Firenze die het complex een uniek uitzicht zullen meegeven. Door de positie van de tegels aan te passen aan de stand van de zon wil de architect transparantie creëren, waarbij men vanuit elk oogpunt inzage heeft in het gebouw en omgekeerd. 

Met dit prestigeproject wordt de stad Genk in de kijker gezet. Het gebouw zal onmiddellijk in het oog springen van iedereen die de stad vanuit het westen binnenrijdt.  Dit kantorencomplex past in een breder project van de stad om de buurt rond de Limburghal uit te bouwen tot een zakencentrum. Het kantoorgebouw zal pas af zijn tegen 2013.Museum voor moderne kunst in San Francisco/c>
Architect Mario Botta over z'n eerste Belgische project, het nieuwe kantorencomplex in Genk.
Bron: http://www.tvl.be/nl/2011-11-27/toren-van-beroemde-architect-botta-in-genk/

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners